Το νεο Νοσομομειο Κομοτηνης, η επισκεψη Ξανθου και η διαρκης ανανεωση του ιδιου σεναριου

Από τη Δευτέρα ο νυν υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός συγκαταλέχθηκε στην “μακρά” λίστα πολιτικών προσώπων, τοπικής και εθνικής εμβέλειας, που μας “χάρισαν” μια εξαγγελία για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής. Η προϊστορία βέβαια στην εν λόγω υπόθεση αλλά και τα “υποθετικο-ενδοιαστικά” του περιεχομένου των δηλώσεων του κ. Ξανθού μας κάνει να κρίνουμε με μια κατά τι μεγαλύτερη δυσπιστία την υλοποίησή τους.
 
 Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, άλλωστε φράσεις όπως “η επιχειρηματολογία μας είναι πειστική και επομένως φιλοδοξούμε…” σε  ό,τι έχει να κάνει μετά των σχέσεών μας με τα ευρωπαϊκά όργανα, μάλλον περί του αντιθέτου των επιδιώξεων θα έπρεπε να μας προϊδεάζουν.
 

Για να μην παρεξηγηθούμε βέβαια  -καθώς πολλοί σε τούτο τον τόπο οι πρόθυμοι παρερμηνευτές-  σαφώς και η δημιουργία νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και καλοδεχούμενη είναι και αναγκαία κρίνεται, όμως θεωρούμε τουλάχιστον κωμικοτραγικό  το έθος που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, θεσμικοί εξ Αθηνών, να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Κομοτηνής να αφήνουν τον επικοινωνιακό τους “οβολό” περί της δημιουργίας νέου και να επιτελούν έτσι χρέος τους, χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια.
 
Θα ήταν ίσως φρονιμότερο να φρόντιζαν να έχουν κάποια χειροπιαστή ένδειξη, όπως κάποια έγκριση χρηματοδότησης,   ώστε να μπορέσουν οι εξαγγελίες να έχουν μεγαλύτερο βάρος, ειδικά από πρόσωπα πολιτικών σχηματισμών που ευαγγελίζονταν πως φέρνουν το “καινούργιο” και το “διαφορετικό”. Σαφώς και κρίνουμε ότι έχουν γίνει μικρά θετικά βήματα στο χώρο της υγείας από την ηγεσία του υπουργείου, αυτήν όμως τη σοβαρή και μετρημένη εικόνα που επιδεικνύει ο κ. Ξανθός στα θέματα που χειρίζεται, στην υπόθεση του νέου νοσοκομείου δεν την είδαμε.
 
Εν ολίγοις, μακάρι να γίνει το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, μέχρι τότε όμως, η αλήθεια είναι πως παραμένει απλά ένα ακόμη σενάριο.
 
Υ.Γ.: Το σκίτσο είναι του Αρκά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.