Το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης στα Ιταλικα Μεσα Ενημερωσης

Της έκδοσης

Μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες στο οικόπεδο έξω από την Κομοτηνή, όπου θα κατασκευαστεί, όμως το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, έστω και σε μακέτα.

Αφορμή είναι η συνέντευξη του αρχιτέκτονα και σχεδιαστή του, Renzo Piano, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση SNF Nostos Health, στους δημοσιογράφους Raffaella De Santis και Elisabetta Casalotti από τα ιταλικά μέσα La Repubblica και RaiNews24 αντίστοιχα, όπου συζήτησαν για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ που δημιουργούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για την «ανθρωπιά» που λείπει από τα σύγχρονα νοσοκομεία, τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και την ηθική διάσταση του κάλλους.

«Τα νοσοκομεία είναι τόποι πάθους, πάθους και άγχους, ζουν σε έναν χρόνο και σε μια διάσταση μετέωρη, αλλά, όπως και η φύση, είναι επίσης τόποι αναγέννησης. Για αυτό έχουν μεγάλη σημασία οι κοινοί χώροι, η διαφάνεια, το φως: όλα τους στοιχεία που δημιουργούν μια αίσθηση κοινότητας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, o Renzo Piano στη συνέντευξή του στη La Repubblica, η οποία συνοδεύεται από τις εικόνες του έργου του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα τα ρεπορτάζ θα αφορούν την κατασκευή του Νοσοκομείου, και όχι μόνο την ιδέα της δημιουργίας του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.