Το μηνυμα των αμερικανικων εκλογων

H εκλογική πανωλεθρία των Ρεπουμπλικάνων στις HΠA και η νίκη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία μπορεί αφενός να υπογραμμίζουν την αποδοκιμασία της πολιτικής Mπους, αφετέρου όμως συνιστούν το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Κατά γενική ομολογία, ο παράγων που έκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το Ιράκ.

Το μήνυμα των εκλογών ξεπερνά τα αμερικανικά σύνορα και μεταδίδει αισιοδοξία σ’ όλα τα σημεία του πλανήτη. Η θέση του διεθνούς χωροφύλακα, της μονοκρατορίας του ενός κράτους βρίσκεται σε κρίση. Ο αμερικανικός λαός απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Μπους γιατί αντελήφθη ότι η ισχύς και η επιβολή μέσω των όπλων δεν ματώνει μόνο τον κόσμο αλλά και το ίδιο το αμερικανικό έθνος.

Το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά απαίτηση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Iράκ, αλλά αποτελεί και μήνυμα απαίτησης στους κυβερνώντες της συγκεκριμένης χώρας να σεβαστούν τις αποφάσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Οι αμερικανικές εκλογές δημιουργούν την ελπίδα ότι μπορεί την ανθρωπότητα να την περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Ελπίδα για ένα κόσμο που θα στηρίζεται στις δημοκρατικές αρχές, στις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης. Έναν κόσμο που θα εξισώνει τις διαφορές και θα προσπαθεί να μειώσει τις τεράστιες αποστάσεις που χωρίζουν τις πλούσιες από τις φτωχές χώρες του πλανήτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.