Το μεροκαματο βαφτηκε κοκκινο

Τραγικό τέλος βρήκε προχθές το βράδυ ένας νέος άνθρωπος σε εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης. Πρόκειται για έναν 39χρονο βοηθό τεχνίτη που εργαζόταν στο σύστημα λειτουργίας λιγνίτη. Την προηγούμενη εβδομάδα εργάτης στον Έβρο χάνει τη ζωή του κατά την ώρα της εργασίας του.

Τα τελευταία εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν για άλλη μία φορά αναδεικνύουν τις συνθήκες και τους όρους ασφάλειας στους χώρους εργασίας σε ζήτημα πρωταρχικής σημασίας. Η έκταση του προβλήματος των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων δημιουργεί έντονη ανησυχία αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Σε σύγκριση με την έκταση του προβλήματος των εργατικών ατυχημάτων και ειδικότερα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων η ανάληψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι περιορισμένη, ενώ οι σχετικές πρωτοβουλίες τόσο εκ μέρους των συνδικάτων όσο και εκ μέρους της πολιτείας κρίνονται μάλλον αποσπασματικές αντιδράσεις.

Στη χώρα μας δεν υπάρχει φορέας πρόληψης εργατικών ατυχημάτων, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, και το μόνο που κάνουμε είναι να καταγράφουμε τα ατυχήματα μέσω του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ.

Το μεροκάματο συχνά βάφεται κόκκινο. Τα στατιστικά των εργατικών ατυχημάτων, στα οποία επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί είναι αμείλικτα και δεν συνάδουν με μια χώρα που θέλει να λέγεται αναπτυγμένη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.