To «Μακεδονικο» ζητημα, το συλλαλητηριο και οι σχετικες παρενεργειες

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων ανέδειξε πολλές από τις παθογένειες της σύγχρονης, καθημαγμένης από την κρίση, και όχι μόνον Ελλάδας.
 
Τι εννοούμε; Ανέδειξε ότι τα συμπτώματα σήψης είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα έχει επιφέρει σε οικονομικό επίπεδο η κρίση. Γιατί ό,τι είναι κυρίαρχο σήμερα είναι η οπισθοδρόμηση, αν όχι η πλήρης σήψη, ο θάνατος των κοινωνικών αξιών που ορίζουν και στοιχειοθετούν μια μερικώς τουλάχιστον υγιή κοινωνία. Με πρώτο και βασικότερο σύμπτωμα που εγκαθιδρύθηκε στην κατακρήμνιση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και τη μετατροπή της σε ένα σύνολο από παρηκμασμένους και αδιάφορους για τα κοινά πολίτες, την κατάληψη του κενού στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αυτή κατείχε, από τους «φεουδάρχες» επιχειρηματίες των media, που κόβουν και ράβουν κατά το «δοκούν» και κατά τα συμφέροντά τους.
 
Κοντά έτσι στην ακριβέστατη αποτύπωση μέρους του συνονθυλεύματος της ελληνικής κοινωνίας που μας προσέφερε ως εικόνα το συλλαλητήριο, μιας κοινωνίας που χωρά τα πάντα ακόμη και στη λέξη Μακεδονία, από γραφικούς Μακεδόνες της εποχής του Μέγα Αλέξανδρου με χλαμύδες, ασπίδα και κοστούμι από φολίδες, και Μακεδονομάχους των νεότερων χρόνων μέχρι Μακεδόνες χριστιανούς των Σκοπίων που έδωσαν επίσης το «παρών». Μαζί με τον πολυάριθμο κλήρο που πρώτο μέλλημά του θα έπρεπε να ήταν η πραγματική παιδεία του ποιμνίου, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να λείπουν οι «καρναβαλικού» τύπου ενδυματολογικές ιστορικές αναγνώσεις.
 
Κοντά σ’ αυτήν την ακριβέστατη αποτύπωση μέρους του συνονθυλεύματος της ελληνικής κοινωνίας, που μπορέσαμε να διακρίνουμε από τις live streaming μεταδόσεις του συλλαλητηρίου από το news247.gr, τη verginatv, τη Λυδία τηλεόραση και ακόμη κάποια άλλα περιφερειακά  κανάλια, καταδείχθηκε περίτρανα και κάτι άλλο, ότι ανεκτικότητα στην ελευθερία διατύπωσης άποψης από τους μεγάλους καναλάρχες δεν υπάρχει στη χώρα, και το ακόμη σοβαρότερο είναι πασιφανές πλέον ότι «διαβάζουν» την καθημερινότητα μόνον κατά τον τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
 
Τελικά καθημαγμένοι από όλους και όλα χώρα!!! Παντελώς!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.