Το φανελακι του Σωτηρη

Της Έκδοσης

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που γράφαμε για το περιεχόμενο των διαλόγων και μάλιστα από τα έδρανα του κοινοβουλίου που επιλέγουν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι. Και τότε σκωπτικά σχολιάζαμε για την «ατζέντα» της συζήτησης που επί βδομάδες και περισσότερο ασχολούνταν κατά κύριο λόγο με την ποδηλατάδα του πρωθυπουργού και τον «Πύργο» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και λέγαμε τότε για την «ανακούφιση»(sic) που νοιώθαμε ως πολίτες του κράτους αυτού από το επίπεδο των συζητήσεων και κυρίως το περιεχόμενο, εν μέσω μάλιστα πανδημίας και κυρίως υπό το άγχος της επόμενης ημέρας.

Και φυσικά δίχως να αποποιηθούμε τα των ευθυνών μας, υπό την έννοια ότι οι πολίτες εκλέγουν τους πολιτικούς τους και άρα ένα κάποιο μερίδιο «ευθύνης» για τα των πολιτικών μας εκπροσώπων την φέρουμε.

Αλλά επειδή η ατζέντα της καθημερινότητας από τότε δεν έχει αλλάξει πραγματικά εκπλαγήκαμε από το ότι σύσσωμο το διαδίκτυο, δια των social media κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ασχολήθηκε και μάλιστα εκτενώς με το λερωμένο φανελάκι του Σωτήρη Τσιόδρα – και την μάρκα του- κατά την διάρκεια του εμβολιασμού του με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Και θα μου πείτε επίσης πρώτο θέμα προς σχολιασμό των ημερών ήταν η «σύμπραξη» Βανδής – Βίσσης και δεν θα διαφωνήσω, αλλά υπάρχει μία κάποια διαφορά μεταξύ των δύο «συμβάντων».

Η οποία έγκειται το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα που αν μη τι άλλο ως πρόσωπο έχει συνδεθεί με τη μάχη κατά του ιού και τη συμβολική της εικόνας του εμβολιασμού, ήτοι το μήνυμα προς όλους για την αξία του εμβολίου.

Το εμβολίου που τουλάχιστον με βάση την επιστημονική κοινότητα, αναμένεται να αποτελέσει την αρχή του τέλους όλης αυτής της «περιπέτειας» τουλάχιστον σε επίπεδο υγειονομικό.

Κι αυτό δίχως καμία αμφισβήτηση στο κύρος και την πορεία των προαναφερθέντων καλλιτεχνών και τη σημασία της «σύμπραξης» αυτής για όσες τις παρακολουθούν χρόνια, απλώς και μόνο σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που ξεπερνούν τουλάχιστον τους «λεκέδες».

Μοιραία μας έρχεται η ρήση «έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν» τουλάχιστον σε επίπεδο διαλόγων.


Φωτο: eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.