Το «Εθνικο Απολυτηριο», η ΕΒΕ και τα ιδιωτικα πανεπιστημια

Της έκδοσης

Μετά τη νομοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων φαίνεται πως η κυβέρνηση βάζει πλώρη για τη δημιουργία του «Εθνικού Απολυτηρίου». Οι αναφορές της ηγεσίας του υπουργείου όλο και πληθαίνουν, αν και ακόμα οι συζητήσεις βρίσκονται σε επίπεδο σκέψεων, χωρίς να έχουν πάρει σαφή μορφή οι όποιες αλλαγές γίνουν.

Η πρόθεση του υπουργείου φαίνεται προς το παρόν να συγκεντρώνει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, καθώς όλοι συμφωνούν πως οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι πλέον «ξεπερασμένες».

Επειδή όμως η πολιτική και οι πολιτικοί δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες «ευαισθησίες» θεωρούμε ύποπτη την χρονική περίοδο που ανοίγει αυτή η συζήτηση.

Αναρωτιόμαστε μήπως έχει να κάνει με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και σκοπεύει απλά στην κατάργηση της ΕΒΕ, που αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο.

Είναι ένα ζήτημα που ακόμα δεν έχει συζητηθεί και νομίζουμε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναδείξουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.