Το εγκλημα συνεχιζεται

Ο θάνατος και ο τρόμος εδώ και δέκα ημέρες συνεχίζονται στη Μέση Ανατολή. Ο Λίβανος καταστρέφεται από τους ισραηλινούς πυραύλους, εκατοντάδες οι νεκροί στη Βηρυττό, λιγότεροι βέβαια στο Ισραήλ.

Η κρίση κλιμακώνεται επικίνδυνα, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ανελέητοι, καθημερινά συντελούνται νέες σφαγές αμάχων. Πρόσφυγες προσπαθούν να απομακρυνθούν στο Λίβανο εκτιθέμενοι στους βομβαρδισμούς και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει κάτι για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Εν αντιθέσει Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν την έκδοση ψηφίσματος για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Αυτή είναι η στάση των ισχυρών της γης απέναντι στον αβάσταχτο πόνο και το θρήνο των αμάχων του Λιβάνου.

Οι ψύχραιμες φωνές για κατάπαυση του πυρός πνίγονται μέσα στο θόρυβο των βομβαρδιστικών. Οι φωνές και οι κραυγές των αμάχων δεν φτάνουν στα αυτιά των ισχυρών της γης. Τα συμφέροντά τους υπερτερούν.

Αδύναμη η ΕΕ να επέμβει προσέφυγε σε ένα κείμενο με το οποίο καλεί το Ισραήλ να αποφύγει τις δυσανάλογες σε δύναμη καταστροφής στρατιωτικές απαντήσεις. Δυσανάλογες; Με ποια κριτήρια; Μετρώντας τους νεκρούς και από τις δύο πλευρές ή τις καταστροφές σε υποδομές ή τις καταστροφές στο περιβάλλον;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.