Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου

Από τις πλέον προσφιλείς κινήσεις αυτής της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν να προσπαθεί να τα λύσει με μέτρα. Τώρα αν αυτά τα μέτρα είναι ημίμετρα ή δεν έχουν αποτέλεσμα αδιάφορο.

Το σενάριο το έχουμε δει επανειλημμένως. Μόλις σκάσει το πρόβλημα συνέρχεται η κυβερνητική επιτροπή και αποφασίζει δέσμη μέτρων. Έτσι έγινε με την περίπτωση των υποκλοπών, με το θέμα των πυρκαγιών, με το θέμα της ακρίβειας.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και τώρα. Αποφάσισε δέσμη δέκα μέτρων την οποία βέβαια εν είδει διαγγέλματος ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.

Το θέμα όμως είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει με τη δέουσα σοβαρότητα να πάρει μέτρα προληπτικά και πριν καν εμφανιστεί το πρόβλημα. Κάτι για το οποίο βεβαίως η παρούσα κυβέρνηση δεν μας έχει συνηθίσει. Εκ των υστέρων πάντα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται και αλλού.

Και στην πρώτη απόδραση του Παλαιοκώστα η ίδια κυβέρνηση είχε λάβει μέτρα, τα οποία και βέβαια είναι ίδια με αυτά σχεδόν που ελήφθησαν τότε.

Αφού λοιπόν δεν εφαρμόστηκαν τότε γιατί να εφαρμοστούν τώρα; Λέτε η κυβέρνηση να νουθετήθηκε; Από τη στιγμή που το πρώτο της πάθημα δεν της έγινε μάθημα γιατί να της γίνει τώρα;

Ας μην ξεχνά βέβαια ότι και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.