Το χαμενο νοημα των δημοτικων εκλογων

Στο περιθώριο των δραματικών εξελίξεων στον Λίβανο, αλλά και της συζήτησης για το αν η χώρα μας θα στείλει ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, υποψήφιοι δήμαρχοι απανταχού της Ελλάδας προχωρούν στη συγκρότηση των συνδυασμών τους και στις πρώτες προγραμματικές εξαγγελίες.

Όλα αυτά βέβαια βλέπουν το φως της δημοσιότητας σιγά – σιγά σε σημείο μάλιστα που θα λέγαμε ότι η μέχρι σήμερα πορεία προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές να είναι ιδιαίτερα υποτονική. Με μία κοινωνία σε αδράνεια που προτιμά τα καλοκαιρινά της μπάνια στις παραλίες και την ξεκούραση. Και όλοι περιμένουν το Σεπτέμβρη για να ξεκινήσουν δυνατά τον αγώνα.

Ένα επίσης χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι συνδυασμοί τους δεν ανήκουν στην υπηρεσία του κόμματος αλλά του πολίτη, δείγμα και αυτό όχι μόνο των διαθέσεων των δημοτών, αλλά και της συνεχιζόμενης κρίσης των κομματικών μηχανισμών που σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκαν αδύναμοι να επιβάλλουν τις λύσεις που επέλεξαν οι ηγεσίες τους και εξακολουθούν να αγκομαχούν στην προσπάθεια να καταστείλουν τα «αντάρτικα».

Ένα επίσης χαρακτηριστικό όχι μόνο αυτών των εκλογών αλλά και των προηγούμενων είναι οι μπουλντόζες που βγαίνουν στους ταλαιπωρημένους δρόμους και ανοίγουν χαντάκια, κλείνουν λακκούβες, Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για τους δημότες σε αρκετούς δήμους να πιέσουν για να λύσουν το πρόβλημά τους.

Και με όλα αυτά το ζητούμενο είναι το πραγματικό νόημα των δημοτικών εκλογών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.