Το ασφαλιστικο συστημα

Mετά τη βίαιη ανατροπή στα εργασιακά, την έξαρση της ανεργίας, τη σκληρή λιτότητα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια η κυβέρνηση, πιστή στις υποσχέσεις της, ανοίγει και το Ασφαλιστικό. Ξεχνώντας ό,τι προεκλογικά είχε δεσμευθεί πως δεν θα ανοίξει θέμα Ασφαλιστικού – ετοιμάζει περικοπές πρόωρων συντάξεων και προκαλεί πανικό στους ασφαλισμένους.

Η κυβέρνηση επικαλείται ότι οι αλλαγές θα εφαρμοσθούν την επόμενη τετραετία, αλλά είναι φυσικό να μην πείθει κανέναν, αφού με το έργο της έχει χάσει προ καιρού την αξιοπιστία της. Και εύλογα τα εργατικά συνδικάτα κρατούν αποστάσεις.

Εξαιτίας της κυβερνητικής απαξίας έχουν χαθεί δύο χρόνια και τα προβλήματα διογκώνονται. Η κυβέρνηση αγνοεί ότι τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Επείγεται η γενναία αύξηση χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, η σταδιακή αποκατάσταση του αποθεματικού τους που καταληστεύτηκε καθώς και η δραστική μείωση της ανεργίας.

Αντί λοιπόν να γίνει το απαραίτητο νοικοκύρεμα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, έρχονται οι δυσμενείς αλλαγές με θύματα τις γυναίκες και τους νέους , τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τις αναπηρικές συντάξεις και τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ – τράπεζες. Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.