Της ημερας

«Μπορούμε να έχουμε άμεσο αναπτυξιακό αποτέλεσμα αν αξιοποιηθούν στο έπακρο τα γεωγραφικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα «Ένας χρόνος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – απολογισμός έργου» η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα. Ένα χρόνο μετά η κ. Κόκλα έκανε ανάλυση του έργου της στην Περιφέρεια αλλά δέχτηκε και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που κυρίως επικεντρώθηκαν στο θέμα των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ…

Δεύτερη σύσκεψη των φορέων για το σχεδιασμό του Τοπικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ που πριν λίγους μήνες ανήγγειλε ο διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Κικίλιας. Η συζήτηση είχε πολύ σύντομη διάρκεια και συμφωνήθηκε από όλους ο ορισμός μιας επιτροπής από εκπροσώπους των φορέων, προκειμένου για την κάθοδο τους στην Αθήνα.

«Συσχετίζουμε την ανάπτυξη της περιοχής με την προβολή του πολιτιστικού της πλούτου» δηλώνει ο Δημήτρης Μάτσας, αρχαιολόγος, Προϊστάμενος της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Αρχαιολογικών Αρχαιοτήτων, τονίζοντας την σημασία του χώρου της Μαρώνειας όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για όλη την Ελλάδα, αλλά και υποστηρίζοντας ότι ο χώρος χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα για να προστατευθεί και να αναδειχθεί.

Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των αστυνομικών τoυ νομού μας διοργάνωσε την Τρίτη το απόγευμα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλακών. Τα παιδιά απήλαυσαν για ώρες το ανέμελο παιχνίδι τους και δέχτηκαν δώρα από τον «Αϊ Βασίλη», ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ολοζώντανοι αγαπημένοι παιδικοί ήρωες, που έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια ενδιαφέρουσα έκδοση με τίτλο «Τα θρησκευτικά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου» που έρχεται να αναδείξει τα ορθόδοξα μνημεία της περιοχής και να σεβαστεί την ετερόδοξη θρησκευτική μαρτυρία και πολιτιστική κληρονομιά. Συγγραφέας αυτού του ξεχωριστού ιστορικού και πολιτιστικού πονήματος είναι ο Δρ. Αρχαιολογίας Αθανάσιος Γουρίδης με βαθιά γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Με απεργία διαρκείας απειλούν οι φαρμακοποιοί αν δεν εξαιρεθεί ο κλάδος από την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για παλινωδίες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.