Της ημερας

Επαναληπτικός γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών η προχθεσινή Κυριακή και το σημερινό φύλλο δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο σε αυτό. Ένα πλούσιο μετεκλογικό αφιέρωμα μέσα από το οποίο μεταφέρεται η εικόνα της προχθεσινής σημαντικής ημέρας για τη χώρα μας αλλά και οι πρώτες τοποθετήσεις των νεοεκλεγμένων.

Εκλογές λοιπόν και στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης, ανατροπές, νέοι δήμαρχοι. Συντριπτική η νίκη του Γιώργου Πετρίδη στο δήμο Κομοτηνής που με 60% περίπου θα είναι ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής ο οποίος και θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του «Καλλικράτη». Στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών νέος δήμαρχος εξελέγη ο Ηλίας Ιωαννάκης, στον Ίασμο ο Ισμέτ Καδή και στο δήμο Αρριανών ο Ιμπραήμ Σερήφ. Στην περιφέρεια επικράτησε ο Άρης Γιαννακίδης.

 

Και στους δήμους όμως των γειτονικών νομών είχαμε ανατροπές. Θρίλερ το αποτέλεσμα στην Ξάνθη όπου για πενήντα περίπου ψήφους ο δήμαρχος Στυλιανίδης επανεξελέγη δήμαρχος. Για πρώτη φορά όμως στην μεταπολιτευτική του ιστορία ο δήμος της Ξάνθης χτυπήθηκε στα ίσια από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χρίστο Πούλιο. Στην Καβάλα επανεξελέγη ο Σιμιτσής, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ενισχυμένο στους δήμους του νομού, ενώ στο γειτονικό Έβρο η συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Πορεία των κυπρίων φοιτητών για τα 27 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους με ζητούμενο την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων του νησιού. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και να καταδικάσουν την ενέργεια της ανακήρυξης, που έλαβε χώρα στις 15 Νοεμβρίου 1983, κατά παρέκκλιση των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών, που είχαν υπογραφεί, οι Κύπριοι φοιτητές.

Η γυναικεία ομορφιά έχει τα μυστικά της. Αυτό υποστηρίζουν οι υπεύθυνες του Studio ομορφιάς Beauty Star, η κ. Ελένη Μωραΐτη και η κ. Ελένη Γκούσοβα που έλαβαν την πρωτοβουλία να τα παρουσιάσουν στις γυναίκες της πόλης μας, διοργανώνοντας ένα galla την πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Arcadia. Το galla θα φέρει τον τίτλο «μικρά μυστικά ομορφιάς» και ειδικοί προσκεκλημένοι στην εκδήλωση θα είναι τα γνωστά μοντέλα Κατερίνα Στικούδη και Κατερίνα Μαναβή, αλλά και η διεθνούς φήμης Ρωσίδα make up artist, Νίνα Γκαρλούσκο, που κατατάσσεται στις 10 καλύτερες σε όλο τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.