Της ημερας

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης κινδυνεύουν να μείνουν τα νοικοκυριά κατά την έναρξη της φετινής χειμερινής σεζόν την Παρασκευή εφόσον περίπ[ου 1 εκατομμύριο ευρώ χωρίζει βενζινοπώλες και υπουργείο Οικονομικών…

Η αξιοποίηση της παρουσίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και η δυνατότητα συμβολής του στην αναπτυξιακή τροχιά της περιφέρειας συζητήθηκε κατά την διάρκεια επίσκεψης του νομάρχη Ροδόπης και υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη στον πρύτανη του Δημοκριτείου κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη.

Ρεαλιστικός αλλά και κριτικός απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στα δρώμενα του δήμου Κομοτηνής ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Πετρίδη κ. Τζιχάν Ιμάμογλου. Ένα νέο παιδί που πατά γερά στα πόδια του και που οραματίζεται ένα δήμο που θα έχει στο επίκεντρό του την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη και κυρίως την αποκατάσταση της σχέσης των πολιτών με την δημοτική αρχή.

Αναταραχή και παραστάσεις διαμαρτυρίας προκάλεσε μια απόλυση στην Ξάνθη και τρεις στην Κομοτηνή, από τον Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών και κυρίως όταν ο απολυμένος της Ξάνθης είναι και γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης Κώστας

Προσωπογραφίες και σκηνές από τη ζωή τόσο από την Κωνσταντινούπολη όσο και από χωριά της Ξάνθης απεικονίζονται στους πίνακες της Οζλέμ Χαλίλογλου που εκτίθενται από την Δευτέρα στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. «Προσωπογραφίες μέσα από τη ζωή» τιτλοφορείται η έκθεση που είναι η πρώτη που διοργανώνει η ζωγράφος στην Ξάνθη.

Ένα νέο συλλογικό έργο με τίτλο «Αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο» κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2010 από τις εκδόσεις των Αφών Κυριακίδη. Η γλώσσα του τόμου είναι η αγγλική και επιμελητές είναι οι Ηλίας Κ. Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γλώσσας-Φιλολογίας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, και ο Αλέξανδρος Α. Μασλεννικοφ Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στην Μόσχα.

Ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Ξάνθης κλείνει φέτος δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην πόλη και έχει αναπτύξει πολυποίκιλες δράσεις, πέρα από τη δεδομένη αγάπη των μελών του για τους δύο τροχούς, τη σύζευξή τους και τις εκδρομές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.