Της ημερας

Δικαιώνεται ο «Παρατηρητής της Θράκης» με την απόσυρση της διάταξης πρόκλησης που εμπεριέχονταν στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς με την οποία προβλέπονταν η ατιμωρησία των συνεταιριστών για τα χρέη. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και επί των άρθρων από την ολομέλεια της Βουλής με τη ΝΔ να υπερψηφίζει 17 από τα 21 άρθρα, το ΛΑΟΣ να καταψηφίζει επί της αρχής, αλλά να υπερψηφίζει 19 άρθρα και τα κόμματα της Αριστεράς να τάσσονται και κατά της αρχής και κατά των άρθρων.

«Αν δεν αλλάξει το Δημόσιο, πάμε χαμένοι» τονίζει ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης σε συνέντευξή του στον “Παρατηρητή” κατά την διάρκεια της οποίας ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις ασκούμενες πολιτικές της, ενώ θεωρεί ανοικτό το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στην Ξάνθη βρίσκεται για δύο ημέρες η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ευκαιρία για τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά ν’ απολαύσουν ένα δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι. Στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης και προσκεκλημένη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η κ. Σβορώνου «αιχμαλώτισε» μικρούς και μεγάλους.

Μπορεί οι ιδιοκτήτες ταξί να μην πάνε με τα αυτοκίνητά τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση, αλλά ως στόχο τους πλέον έχουν θέσει το να ξεπεράσουν σε μαζικότητα την συγκέντρωση της 26ης Ιουλίου στο Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό «πατάνε γκάζια» για τη ΔΕΘ…

Το κέντρο ξένων γλωσσών «Τσαλίκη Β.-Τερζούδη Δ.» συνεχίζει μια αδιάλειπτη πορεία στο χώρο, από το 2000 μέχρι σήμερα, με το έργο του να έχει αναγνωριστεί πλέον στην πόλη μας. Με τις νέες τεχνολογίες να έχουν κάνει «απόβαση» πλέον στη εκπαιδευτική διαδικασία, που ακολουθείται, το φροντιστήριο έχει προσαρμοστεί στις εξελίξεις και διαθέτει σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Μεταξύ των έργων που φιλοξενούνται στον αύλειο χώρο της δημοτικής πινακοθήκης της Ξάνθης στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, είναι και αυτά της ζωγράφου Στάνκα Κοστέλη («Μπράβα»). Με ευχές για ένα καλό Σαββατοκύριακο σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα για το Σαββατοκύριακο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.