Της ημερας

Το νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης που στηρίζεται σε πέντε άξονες και αφορά στην τόνωση της αγροτικής οικονομίας παρουσίασε στην Κομοτηνή σε συγκέντρωση αγροτικών φορέων ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Κουτσούκος.

Στην Ξάνθη βρέθηκε με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου «Η άλλη γεωργία», του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος και με την ευκαιρία αυτή μετείχε στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της ΝΟΔΕ Ξάνθης, έδωσε συνέντευξη τύπου και βέβαια συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου.

Πρόταση λύση για να βγει από το αδιέξοδο η γεωργία στη χώρα μας χαρακτήρισε το βιβλίο του ο πρώην υπουργός κ.. Κοντός και ανακοίνωσε την πιλοτική καλλιέργεια της άγριας αγκινάρας στην Ξάνθη. Βέβαια ο κ. Κοντάς δεν παρέλειψε να κάνει και δηλώσεις για το Βατοπέδι. Ευκαιρίας δοθείσης…

Η αμοιβαία μείωση εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν το μήνυμα που έστειλε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη μας ο πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης κ. Αλπέρ Τας, ο οποίος επισκέφθηκε το Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο αλλά και το Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ.

Με επίκεντρο τις πολιτικές συζητήσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε το διήμερο φεστιβάλ της νεολαίας του Συνασπισμού στην πόλη μας.
Εξαιρετική η προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου «Σιντιάνκα» από το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσούνης και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στη διοίκησή του αλλά και στα μέλη και γενικότερα στους κατοίκους του οικισμού για την προσπάθεια που κάνουν όσον αφορά στην διατήρηση της παράδοσης.

Συνεχίζεται το αφιέρωμα της Φεξ στον Μάνο Χατζηδάκι, τον μεγάλο έλληνα μουσικό, με μουσικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις. Αλλά και ο Αργεντίνος Lucio Capece και ο Νίκος Βελιώτης συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή της ΦΕΞ. Παρέα με τον Κωστή Κηλύμη (ηλεκτρονικά), θα επιχειρήσουν να εξερευνήσουν μία αυθόρμητα κοινή γλώσσα, πέρα από στυλ και νόρμες

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.