Την επομενη τετραετια τωρα

Της έκδοσης

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ξαφνιαστήκαμε θετικά από την παρουσία τόσων πολιτικών προσώπων από όλη την Θράκη στην τελετή επιτιμοποίησης της Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν ξέρουμε αν ήταν μόνο από σεβασμό στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας ή από εκτίμηση στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, που έχει αποδείξει πως το ενδιαφέρον της για τον τόπο μας είναι πραγματικά ανύσταχτο. Αδυνατούμε άλλωστε να θυμηθούμε άλλον προκάτοχό της που να έχει έρθει τόσες φορές στον τόπο μας και να έχει πραγματοποιήσει τέτοιες επισκέψεις ουσίας όπως η κ. Σακελλαροπούλου.

 Όπως και να ‘χει, λέγαμε για τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, που οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ελάχιστα έως καθόλου τα έχουμε δει σε άλλες τέτοιες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου. Δεν ξέρουμε αν θεωρούν «πολυτέλεια» ή «αχρείαστη» ή «ανώφελη» την παρουσία τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, νομίζουμε όμως πως κάτι θα είχαν να κερδίσουν αν άκουγαν, για παράδειγμα, και τον κ. Βαγενά που προσφάτως επιτιμοποιήθηκε από τη ΣΚΑΣ ΔΠΘ.

Ευσεβείς πόθοι είναι αυτοί, βέβαια, για κάποιους πιο ρομαντικούς.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα περάσουν την πύλη της πανεπιστημιούπολης, σε μια τετραετία. Όταν θα έχουμε ξανά εκλογές και θα θέλουν να μας πουν για τη σημαντικότητα του Πανεπιστήμιου και την ανάγκη ενδυνάμωσης των δεσμών με την τοπική κοινωνία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.