Τι θα γινει με τα αρδευτικα δικτυα του Φραγματος Ιασιου;

Της έκδοσης

Μπορεί την επικαιρότητα να απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα του φράγματος των Συμβόλων, και ο τρόπος με τον οποίο θα βοηθήσει την ύδρευση της πόλης, όμως κάθε φορά που συζητάμε για φράγματα, το μυαλό μας πάει στο φράγμα του Ιασίου το οποίο βρίσκεται σε φάση… μάλλον ολοκλήρωσης, αν και αυτό ολοκληρώνεται εδώ και 10 χρόνια, με απανωτές παρατάσεις.

Όμως όσο και αν γεμίζει το φράγμα, δεν έχει σημασία, χωρίς τα δίκτυα άρδευσης, τα οποία θα μεταφέρουν το νερό στις γύρω περιοχές, βοηθώντας και στην αναπλήρωση του υδροφόρου ορίζοντα.

Η μελέτη φαίνεται να βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, όμως το κόστος της δημιουργίας των δικτύων αυτών θα είναι αρκετά υψηλότερο, ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί και όλοι οι απαραίτητοί αναδασμοί, που θα εξυπηρετούσε καλύτερα το έργο.

Το πρόβλημα είναι πως σε μια εποχή, που έχουμε ζητήματα με την υφαλμύρωση, να μένει ένας ταμιευτήρας νερού αχρησιμοποίηστος, είναι παράλογο. Και δεν είναι πως δεν είχαμε χρόνο για τα δίκτυα, το φράγμα κατασκευάζεται εδώ και 20 χρόνια, ενώ η διαδικασία των μελετών έχει καθυστερήσει.

Για αυτό και είναι σημαντικό, τώρα που ξεκινήσαμε να μιλάμε για φράγματα, να υπάρξει και μια μέριμνα για αυτό, υπάρχει άλλωστε και πρόταση να γίνει υδρευτικό, για να καλύψει τις ανάγκες των Σαπών και άλλων οικισμών της περιοχής, η οποία όμως, θέλει και αυτή μελέτες, και διερεύνηση για χρηματοδότηση.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.