Τι ψηφιζουμε;

Γράφει ένας μαθητής Δημοτικού στην έκθεση με θέμα τις εκλογές: «ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ». Τελικά από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια, που λέει η παροιμία. Ωστόσο, δεν είναι ο «ΣΥΡΙΖΑΣ» ο μόνος που λέει ψέματα. Και αυτό κάνει την επιλογή μας ακόμη πιο δύσκολη.
 
Μέσα από την ατελείωτη «καναλιάδα» και «διακαναλιάδα» των ημερών ακούγονται μυριάδες στομφώδεις λέξεις, αναγγέλλονται σχέδια επί χάρτου με γενικότητες και αερολογίες, αλλά για το πώς ο Έλληνας θα γεμίσει τα πιάτα των παιδιών του, τίποτα το χειροπιαστό.
 
Με το μικρό μου μυαλό είμαι πεπεισμένος ότι όλοι, όσοι τουλάχιστον εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, κοπιάζουν μόνον για το κουτάλι τους. Εάν κάποιος είχε σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα, θα παρουσίαζε κάποιο χειροπιαστό πρόγραμμα που θα ανέφερε μία πραγματική παραγωγή (αγροτική, βιοτεχνική, βιομηχανική) και θα ανέφερε μία καλά σχεδιασμένη εξαγωγική πολιτική. Αντί τούτων μας παρουσιάζουν απέραντες περιττολογίες στο βάθος των οποίων κρύβονται «διαρθρωτικές» = φορομπηχτικές ρυθμίσεις, ώστε ο προϋπολογισμός να ισοσκελίζεται, για να εξακολουθήσουμε να δανειζόμαστε για πάντα (το λένε κομψά «να έχουμε δανειοληπτική ικανότητα»).
 
Αναρωτιέμαι είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς το μέγεθος της αναίδειάς τους; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι μας λένε ψέματα με τα τσουβάλια; Αλλά, μάλλον ισχύει αυτό που είπε ο Σεφέρης: «όταν κινείται η βλακεία, ποιος μπορεί να την σταματήσει;»! Επομένως, εμείς φταίμε που τους επιτρέπουμε να μας λένε ψέματα. Και τούτο συμβαίνει διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να φτιάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, όπως συμβούλευε ο Άγιος Παΐσιος. Μας βολεύει να ζούμε προσωρινά βολέματα και να τα έχουμε καλά με το πολιτικό κατεστημένο σε όλα τα επίπεδα.
 
Και φτάνουμε στην περίφημη ρήση του Κολοκοτρώνη: «Τούτο το δοβλέτι, μήτε φτιάχνεται, μα μήτε χαλιέται», δηλαδή έχει σχεδιαστεί απλώς να σέρνεται. Μόνο που συνέχεια «σούρνοντας και γλείφοντας» κάποια στιγμή θα φθάσουμε στην ολική εξαφάνιση!
 
Ξάνθη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.