«Τι να φταιει, τι να φταιει»

Της Έκδοσης

«Τι να φταίει, τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά» λένε οι στίχοι του Δημήτρη Χριστοδούλου που τραγουδά η Βίκυ Μοσχολιού πάνω στη μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα. Ερώτημα που σίγουρα απασχολεί και την κυβέρνηση αυτές τις μέρες με τους αγρότες. Τώρα που το αφήγημα της «όλα βαίνουν καλώς» άρχισε να αποκτά ρωγμές.

Από τις προειδοποιήσεις του αρμόδιου υπουργού προς τους αγρότες να μην υποκύψουν στις σειρήνες κάποιος δήθεν «κομματικά υποκινούμενων» που ξεστόμιζε προ ημερών, μέχρι την Πέμπτη που κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε τηλεοπτικό πάνελ πήγε να κουνήσει το δάκτυλο στους αγρότες λέγοντας εκείνο το περίφημο «αρκετά» για να το πάρει άρον άρον πίσω και να συνεχίσει σε απολογητικό τόνο μόλις συνάντησε την σφοδρή αντίδραση των αγροτών.

Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που πριν μια βδομάδα δήλωνε αυτάρεσκα πως αυτά για τα οποία διαμαρτύρονται οι αγρότες στην Γερμανία η Ελλάδα τα έχει λύσει… και λίγες μέρες μετά ήρθε και αυτός αντιμέτωπος με κινητοποιήσεις για προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και κάποια χρόνια.

Κι όλα αυτά, ενώ από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός λέει πως θα αναλάβει πρωτοβουλία να αλλάξει η ΚΑΠ… που οι ίδιοι ψήφισαν και που τα προσκόμματα που δημιουργεί στον πρωτογενή τομέα, ούτε στην πανδημία ούτε στον πόλεμο στην Ουκρανία οφείλονται.

Από το «όλα βαίνουν καλώς» άλλωστε τα τελευταία 24ωρα το κυβερνητικό αφήγημα είναι πως το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, τα αίτια τις δημιουργίας τους είναι εξωγενή και άρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτά.

Το τραγούδι μας από την άλλη έχει την παρρησία να αναγνωρίσει πως… «δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά». Η κυβέρνηση;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.