Θυματα της οικονομικης πολιτικης

Αδυνατεί να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιόπιστο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν, ενώ τα χρονικά όρια στενεύουν, εφόσον στις 30 του Νοέμβρη εκπνέει η συνταγματική προθεσμία.

Αντί να διδαχθεί από την περσινή της αποτυχία, αφού ο πρώτος προϋπολογισμός αυτός του 2005 ήταν τόσο αναξιόπιστος που ή ίδια υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγκάσθηκε να τον αρνηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την ψήφισή του από την Βουλή υποβάλλοντας ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, φέτος πέφτει στο ίδιο λάθος.

Έτσι παρουσίασε ένα προσχέδιο για τον επόμενο χρόνο που δεν στηρίζεται στις πραγματικές δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και δεν αντιμετωπίζει της αδυναμίες της με αποτέλεσμα να το αποσύρει δεκαπέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή του. Η συνταγή και πάλι η ίδια, σφικτή εισοδηματική πολιτική που οδηγεί σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Το τι θα γίνει άγνωστο. Το γεγονός πάντως είναι ότι και το 2006 η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προσφύγει στην επιβολή έκτακτων μέτρων. Και βέβαια θύματα θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.