Θαρρος η Αληθεια κυριε Μητσοτακη;

Παρακολουθούμε εδώ και μήνες, την Κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να υποβαθμίζει με κάθε τρόπο τους θεσμούς, τις αξίες, τις αρχές δημοκρατίας και της διαφάνειας. Είναι αδιανόητο να ακούγεται από τα κυβερνητικά στελέχη ότι το ζήτημα των υποκλοπών δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας και ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό για να ασχοληθούν.  

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αυτό το ιστορικό κόμμα που έχει φέρει τις πιο σημαντικές και ριζικές αλλαγές σε αυτό τον τόπο όπως τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, την κατάργηση της μοιχείας, την θέσπιση των επιδομάτων, την καθιέρωση της ισότητας των φύλων κτλ, είναι έτοιμο να κυβερνήσει με τη νεολαία στη πρώτη γραμμή, με ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικές ανισότητες και λέγοντας πάντα την αλήθεια σε όλους τους πολίτες. Αυτό το ποτάμι της ανανέωσης, της αλλαγής και της ειλικρίνειας δεν γυρνά πίσω. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι για όλους και όχι μόνο για μια μικρή ομάδα ελίτ της κοινωνίας.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τον δρόμο της αδικίας προς τους ευάλωτους και δεν αγκαλιάζει τις αγωνίες όλων των πολιτών. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για διχασμό, για κοινωνικές ανισότητες και για αδικίες εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Το καλάθι του νοικοκυριού δεν υπάρχει πλέον και αντικαταστάθηκε από μια μικρή χάρτινη σακούλα. Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών όχι μόνο μειώθηκε αλλά είναι στα επίπεδα του κόκκινου συναγερμού. Η αύξηση της τιμής των βασικών αγαθών, της ενέργειας αλλά και της βενζίνης οδηγεί τα νοικοκυριά σε αδιέξοδο όπου πλέον δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα για το μέλλον.   

Πότε θα τελειώσει αυτή η εμμονή άρνησης εκ μέρους του κυρίου Μητσοτάκη να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει προτείνει ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης; Πότε θα διαλέξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μέρος των οικονομικά ασθενέστερων; Πότε θα θεσπίσετε μέτρα για μια κοινωνία δικαιοσύνης, σταθερότητας και προοπτικής; Πότε θα σταματήσετε να ψηφίζετε οριζόντια μέτρα χωρίς κριτήρια; Πότε θα σκεφτείτε πραγματικά τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον ασταμάτητα εργαζόμενο;

Ο χρόνος σας τελειώνει. Θάρρος ή Αλήθεια; Διαλέξτε επιτέλους, για να σας κρίνουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές. Καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε μια απάντηση στην ερώτηση «Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία;».

*Ο Μεμέτ Ντενίζ είναι δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ. Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Σπουδών στο Συνταγματικό και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.