Θα πρεπει θρακικως να ειμαστε σε επαγρυπνηση

Της Έκδοσης

Χαράς ευαγγέλια η εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο Νοσοκομείο δεν λέμε. Όμως θα πρέπει να βάλουμε στο κάδρο και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «ριζικής αναδιάρθρωσης» του υγειονομικού χάρτη με το πέρας της πανδημίας.

Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι «δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων».

Εν τω μεταξύ όμως στην Ξάνθη είναι ήδη έκδηλη και εκπεφρασμένη η αγωνία για την υποστελέχωση στο νοσοκομείο που το στερεί από βασικές ειδικότητες, ενώ και αυτό του Διδυμοτείχου κατά το παρελθόν είχε ανάλογα προβλήματα ελλείψεων. Για δε αυτό της Αλεξανδρούπολης έχει ακουστεί η άποψη να λειτουργεί μόνο ως Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υπό το φως αυτής της εξαγγελίας και με τα παραπάνω δεδομένα θα πρέπει να προβληματιστούμε θρακικώς για το νέο Νοσοκομείο, αλλά και τις εύλογες αμφιβολίες που εκφράζονται περί οργανογράμματος, στελέχωσης του νέου Νοσοκομείου κτλ.

Σηματοδοτεί άραγε το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, την αποδυνάμωση των υπολοίπων νοσοκομείων της Θράκης; Ελπίζουμε πως όχι. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.  Γιατί οι θρακικές πόλεις έχουν ανάγκη την ύπαρξη των νοσοκομείων τους, για παραπάνω από έναν λόγους…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.