Θα πετυχουν τα ηλεκτρικα εκει που απετυχαν τα απλα κοινοχρηστα ποδηλατα;

Της έκδοσης

Είναι πλέον μια αλήθεια κοινά παραδεκτή ότι το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Κομοτηνής δεν πέτυχε τον σκοπό του, και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, αποσπασματικές είναι η αλήθεια, δεν «έπιασαν» στην πόλη μας.

Για αυτό ήταν εν μέρει κατανοητός ο σκεπτικισμός της επικεφαλής της «Πολη-τικής Ανατροπής, κ. Ελένης Λαφτσή, για κονδύλιο που εντόπισε στον προϋπολογισμό του έτους 2023, ύψους 317 χιλιάδων ευρώ, για ποδήλατα.

Πρόκειται για κονδύλιο που καλύπτεται από χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο, για την αγορά και την εγκατάσταση συστήματος ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη μας, ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πολλοί Δήμοι της χώρας μας.

Η κ. Λαφτσή όμως εξέφρασε την επιφύλαξή της για την προμήθεια αυτών των νέων ποδηλάτων, που μπορεί να μην πληρώνει ο Δήμος, θα πρέπει όμως να συντηρεί, τη στιγμή που τα έσοδα από την λειτουργία του συστήματος ποδηλάτων, που κλείνει τα 10 χρόνια, είναι ελάχιστα, αλλά και δεν φαίνεται να εξυπηρετούν κατοίκους ή επισκέπτες της πόλης μας.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε πως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Δημότες να τα χρησιμοποιήσουν, μιας και πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική χρήση σε σχέση τόσο με τα κλασικά ποδήλατα, όσο και με τα ηλεκτρικά πατίνια, και θα φανεί στην πορεία κατά πόσο θα αγκαλιαστούν από το κοινό.

Βέβαια η σωστή τους λειτουργία θα εξαρτηθεί από την ευκολία της ενοικίασής τους, αλλά και από την ενημέρωση, κάτι που επεσήμαναν αρκετοί σύμβουλοι, και ζήτησαν από τη Δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες με την εγκατάστασή τους.

Ακόμα βέβαια το θέμα της προμήθειας δεν έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που μπορεί να απορρίψει την χρηματοδότηση για την αγορά των ποδηλάτων, κάτι που όμως θα πρέπει να θεωρείται, σε αυτές τις εποχές, ιδιαίτερα δύσκολο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.