Θα ερθει η Νοσηλευτικη Διδυμοτειχου στο ΔΠΘ;

Της Έκδοσης

Να σώσουν τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου από την απαξίωση και τη ουσιαστική κατάργησή της, παλεύουν φορείς της πόλης, με την Πρωτοβουλία για την Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου να εκδίδει μια μακροσκελή ανακοίνωση, ενόψει και συναντήσεων που θα γίνουν με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν, ή βοηθούν, αρκετοί φορείς, η ηγεσία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, δεν φαίνεται να είναι ανάμεσα σε αυτούς.

Άλλωστε, όπως τονίζουν και στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους, η εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, για τον αριθμό των εισακτέων στο Διδυμότειχο το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ήταν μηδενικός (0).

Υπό το φως αυτού του γεγονότος, η απόφαση του υπουργείου να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων κατά το ήμισυ, γίνεται πιο εύκολα κατανοητός.

Είχαμε προειδοποιήσει και παλιότερα, ήδη όταν είχε ανακοινωθεί το Τμήμα ως «Παράρτημα» ότι αυτή η κατάσταση οδηγεί νομοτελειακά στην απαξίωση, αν όχι στην κατάργηση του Τμήματος στο Διδυμότειχο, το οποίο ήδη ήταν αποπαίδι του ΤΕΙ Καβάλας, μετέπειτα ΤΕΙ ΑΜΘ.

Και αν σε αυτή την προσπάθεια δεν συμμετέχει η διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου, τότε ακόμα και αν έχει ευτυχή έκβαση φέτος, θα πρέπει να επαναληφθεί όλη αυτή η μάχη και του χρόνου.

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να έχει αποκτήσει ξανά ώθηση η πρόταση να περάσει η νοσηλευτική στο ΔΠΘ, κάτι για το οποίο είχε μιλήσει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Β. Διγαλάκης ακόμα από το Νοέμβριο, όμως θα πρέπει να σημειώσουμε πως κατά καιρούς από κάποιους στο Βόρειο Έβρο έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις, όχι τόσο για το πέρασμα στο ΔΠΘ, αλλά ότι αν συμβεί, η σχολή θα «μετακομίσει» στην Αλεξανδρούπολη.

Πέρα από αυτά όμως, φαίνεται να επιστρέφουμε στην αρχική πρόταση για το τμήμα, που είχε διατυπωθεί σχεδόν 3 χρόνια πριν, με την οποία θα είχαμε γλυτώσει τουλάχιστον όλη αυτή τη διαδικασία αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.