Θα αποκτησουμε πολιτιστικη διαδρομη στην Περιφερεια ΑΜΘ;

Της έκδοσης

Στις πολιτιστικές διαδρομές του συμβουλίου της Ευρώπης θα ενταχθεί φέτος η διαδρομή των ιστορικών καφέ της Ευρώπης, που μάλιστα περιλαμβάνει και μια συμμετοχή από την Κομοτηνή, μιας και η Λέσχη Κομοτηναίων έχει ενταχθεί στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, που δημιούργησε τη διαδρομή.

Η ένταξη αυτή, έστω και λόγω του ευρύτερου πλαισίου του Συνδέσμου, αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή μας, μιας και ενώ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε να υλοποιείται τίποτα.

Η γνωστότερη είναι μια διαδρομή για την Αρχαία Εγνατία Οδό, άλλωστε έχουμε και την ΟΧΕ της Εγνατίας Οδού, η οποία υποτίθεται θα χρηματοδοτούσε όχι μόνο την σημειακή ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, αλλά και την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, που όμως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Διάζωμα, δεν βλέπουμε ακόμα να προχωρά.

Μάλιστα από ό,τι μαθαίνουμε πιθανότατα η ΟΧΕ Εγνατίας Οδού θα συνεχιστεί και την επόμενη προγραμματική περίοδο, γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, πέρα από συγκεκριμένους φορείς όπως ο Δήμος Κομοτηνής, η προθυμία ένταξης σε αυτή δεν συνοδευόταν από πολλές πράξεις, οπότε θα έχουμε τουλάχιστον άλλα 7 χρόνια για να συζητούμε για το θέμα.

Την ίδια ώρα έχουν προταθεί αρκετές ιδέες για ενοποιημένες πολιτιστικές διαδρομές σε όλη Περιφέρεια, χωρίς όμως αυτές να έχουν δει κάποια πρόοδο, την ώρα που, όπως βλέπουμε, η υπόλοιπη Ευρώπη, και Ελλάδα, προχωρά δυναμικά.

Τουλάχιστον όμως έχουμε τα Ιστορικά Καφέ, κάτι είναι και αυτό… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.