Θα αποκτησει σχολειο Δευτερης Ευκαιριας και ο Ιασμος;

Της Έκδοσης

Πανηγυρικά ανακοίνωσε την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί της Σαμοθράκης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, μια απόφαση η οποία υπογράφηκε στα τέλη του 2020 και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά αναρτήθηκε στη Διαύγεια μόλις πριν από λίγες μέρες.
 
Αντιπαρερχόμενοι την καθυστέρηση, θα πρέπει να σημειώσουμε πως με την απόφαση, που ιδρύει σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και στο Κιλκίς, δείχνει πως το υπουργείο είναι ανοιχτό στην ίδρυση των σχολείων αυτών, και πως θα πρέπει, τουλάχιστον θεωρητικά, να είναι ανοιχτό και στην ίδρυση ανάλογης δομής στον Ίασμο, ένα αίτημα το οποίο υφίσταται εδώ και μερικά χρόνια.
 
Άλλωστε και η Δημοτική αρχή έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, αλλά και από την ανάλογη Δομή της Κομοτηνής έχει αποσταλεί το αίτημα.
 
Η Ροδόπη μπορεί να έχει ήδη δύο δομές, σε Κομοτηνή και Σάπες, όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια, παρότι και οι δύο δομές έχουν δει τους μαθητές τους να αυξάνονται, δεν έχει μειωθεί, σημαίνει πως υπάρχει χώρος για τη λειτουργία του, σε μια Περιφερειακή ενότητα η οποία είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, στη σχολική διαρροή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.