Τελειωνει πριν ξεκινησει η Πανεπιστημιακη Αστυνομια

Της έκδοσης

Προς πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου, αλλά και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, που σε πραγματικούς όρους, σημαίνει ότι ουσιαστικά θα σταματήσει να υπάρχει.

Αυτό άλλωστε είχαν προβλέψει και πολλοί από την πρώτη στιγμή που είχε προταθεί, οπότε μπορούμε να μιλάμε για το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου τέλους.

Φανταζόμαστε ότι ο αστυνομικοί θα ενταχθούν το σώμα της ΕΛΑΣ, και ας ελπίσουμε πως θα ενισχύσουν τμήματα της περιφέρειας, όπου η έλλειψη αστυνομίας πραγματικά πιέζει τις τοπικές υπηρεσίες, όμως η αλήθεια είναι πως κρατάμε μικρό καλάθι.

Όσο για την φύλαξη των πανεπιστημίων, οι δηλώσεις του κ. Μηταράκη, ότι θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, μάλλον παραπέμπει σε φύλακες, που θα πιέσουν τον ήδη ισχνό προϋπολογισμό των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Όλη αυτή η ιστορία όμως θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι καθαρά Ελληνική, μιας και βλέπουμε ακόμα μια ανακοίνωση που αποτελεί πυροτέχνημα, το οποίο δεν εφαρμόζεται ποτέ. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το θεσμό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, μιας και η όποια συζήτηση δεν έχει νόημα όταν δεν γίνεται τίποτα ποτέ.

Για αυτό φυσικά πλέον αντιμετωπίζονται όλες οι ανακοινώσεις, θετικές ή αρνητικές από την πλευρά που το βλέπει κανείς, με αδιαφορία, μιας και υπάρχει η περιρρέουσα αίσθηση ότι ποτέ δεν γίνεται τίποτα.

ΥΓ: Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μηταράκης μίλησε και για την δημιουργία έφιππης Αστυνομίας στην Αθήνα (υπήρχε στη Ρόδο, τουλάχιστον παλιότερα) που όμως μέσα σε διάστημα ωρών, φαίνεται να απορρίφθηκε από τον Πρωθυπουργό. Τουλάχιστον, σε αντίθεση με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αυτή η ιδέα δεν μας ταλαιπώρησε πολύ…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.