Τα βασανα δεν εχουν τελειωμο…

Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων φαίνεται πως οι παλιννοστούντες θα συνεχίσουν να είναι έρμαια ενός ανάλγητου κράτους και μιας γραφειοκρατίας που παρά τα όσα λέγονται περί μείωσής της αυτή συνεχώς και μεγαλώνει. Γιατί πώς να εξηγήσει κανείς ότι παρά τις διαβεβαιώσεις για συντομότερη καταβολή της κρατικής αρωγής των προνομιακών στεγαστικών δανείων αυτή καθυστερεί σε σημείο μάλιστα σήμερα να παρουσιάζεται το φαινόμενο πολλοί εργολάβοι να προχωρούν σε διαδικασίες κατάσχεσης σπιτιών, γιατί έχουν να πάρουν χρήματα από πολλά ακίνητα που πούλησαν σε παλιννοστούντες; Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου υπάρχουν εργολάβοι που έχουν να εισπράξουν περίπου είκοσι κρατικές αρωγές, που ουσιαστικά σημαίνει περίπου 400000 ευρώ.

Ο προβληματισμός και οι αγωνίες των παλιννοστούντων, που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα επιβίωσης, ενώ παράλληλα μοχθούν και αγωνίζονται για να μην ταπεινωθεί το δικαίωμά τους στην ποιότητα ζωής, δεν μπορεί να στηρίζονται σε υποσχέσεις. Είναι αδιανόητο το θέμα της στεγαστικής τους αποκατάστασης να διαιωνίζεται και να αποτελεί ευκαιρία προς άγραν ψήφων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στο όνομα της πολιτικής εκμετάλλευσης είναι αδιανόητο να πλήττεται και να υποβαθμίζεται η ύπαρξη του άλλου.

Δεν μπορεί σήμερα να μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό και ζητούμενο του συστήματος να είναι ο πολίτης έρμαιο και όχι ο πολίτης ο δημιουργικός, ο ελεύθερα σκεπτόμενος.

Χρέος των φορέων είναι να αγωνίζονται για τη διαμόρφωση συνθηκών τέτοιων που θα επιτρέπουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα βασικά. Χρέος τους είναι να αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας, για μια κοινωνία ειρηνική, για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και ανθρώπους να ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.