Τα σιδηροδρομικα ατυχηματα

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται ανησυχητικά τα σιδηροδρομικά ατυχήματα. Κάποτε το τρένο θεωρούνταν το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσον. Τα αλλεπάλληλα όμως δυστυχήματα του τελευταίου καιρού ανατρέπουν τα δεδομένα σε σημείο μάλιστα ο κόσμος να αισθάνεται ανασφάλεια.

Τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα ανέδειξαν για άλλη μία φορά την ανάγκη να λυθεί μια για πάντα μέσα από την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης των σιδηροδρομικών διαβάσεων.

Η σωρεία δυστυχημάτων, που μαστίζει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τον ΟΣΕ, σίγουρα δεν είναι τυχαία. Οι ρίζες της βρίσκονται στην πολιτική, που ακολουθείται και στον τομέα του σιδηροδρόμου. Είναι απαράδεκτο στην εποχή μας τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα να προσπαθούμε να τα δικαιολογήσουμε πίσω από τη φράση ανθρώπινο λάθος. Το ερώτημα ευλόγως που γεννάται αφορά στο τι φταίει και τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα ανθρώπινα λάθη.

Εκείνο όμως που αποδεικνύεται τελευταίως είναι ότι πίσω από κάθε ανθρώπινο λάθος καλύπτεται η πολιτική η οποία πλήττει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών ταξιδιών. Μια πολιτική που όσο θα εξακολουθήσει να είναι ίδια και να μη προβαίνει στη σωστή λήψη μέτρων τόσο θα πληθαίνουν τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα όλο και θα θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.