Τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα…

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης μας είπε ότι έχουμε το πλέον φιλολαϊκό φορολογικό σύστημα στη γη ως χώρα. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή πάνω από τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι δε θα πληρώνουν καθόλου φόρο.

Αν χρησιμοποιούσαμε μία λαϊκή έκφραση θα λέγαμε ότι ο κ. Υπουργός μας δουλεύει. Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τα λόγια του σύμφωνα με τα οποία τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν πληρώνουν φόρο και ότι αυτός ο αριθμός με τις νέες ρυθμίσεις θα αυξηθεί.

Ξεχνά φαίνεται ο κ. Υπουργός τα αυτονόητα. Το απλούστερο ότι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης πληρώνουν ΦΠΑ.

Ας μας απαντήσει επιτέλους ο κ. Υπουργός ποιοι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των έμμεσων φόρων; Ο συνταξιούχος των 300 ευρώ ή οι μεγαλοεισοδηματίες;

Σαφώς τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι αυτά που πλήττονται από τους συγκεκριμένους φόρους, οι οποίοι και γι’ αυτό το λόγο έχουν χαρακτηρισθεί σαν άδικοι φόροι.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψέματα. Οι φορολογούμενοι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Γνωρίζουν ότι οι δήθεν ελαφρύνσεις που ευαγγελίζεται η Ν.Δ. δεν είναι παρά μία παρωδία. Μία παρωδία που δυστυχώς και πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι ασθενέστεροι οικονομικά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.