Τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης «κατεβαζουν» υποψηφιους

Της έκδοσης

Συνεχίζεται η επιδημία διαγραφών λόγω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην περιφέρειά μας, μια και μετά την διαγραφή υποψηφίου από την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία – Στέργιος Ηλιόπουλος, για σχόλιά του για τους μετανάστες, είχαμε νέο κρούσμα και στο συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Καβάλας κ. Θόδωρου Μουριάδη.

Αφορμή ήταν ένα σχόλιο της υποψήφιας με τον συνδυασμό στο Τοπικό Συμβούλιο Κρηνίδων, Σοφίας Σαρρίδου για την επίσκεψη του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ότι «είναι η ευκαιρία μας να δούμε πόσες βάρκες θα κουνηθούν στην πόλη μας», που εξόργισε τον κ. Μουριάδη, που την έθεσε εκτός συνδυασμού αναφέροντας ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο συνδυασμός στον οποίο είναι επικεφαλής «δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές».

Προσπερνώντας το γεγονός ότι οι υποψήφιοι τίθενται εκτός ψηφοδελτίου αφού αυτά έχουν οριστικοποιηθεί (ένα άθλημα στο οποίο επιδόθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές), θα πρέπει να επισημάνουμε πως αυτές οι εικόνες αποπομπών δεν τιμούν και τους ίδιους τους επικεφαλής των συνδυασμών, που εν τέλει, επέλεξαν αυτούς τους ανθρώπους για να συμμετάσχουν σε αυτά.

Για να μην κρυβόμαστε βέβαια πίσω από το δάχτυλό μας, όταν οι συνδυασμοί έχουν τέτοια μεγέθη και τόσους υποψηφίους, δεν είναι δυνατόν να είναι γνωστές οι απόψεις του καθενός επί παντός επιστητού (αν και μια περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν βλάπτει).

Από την άλλη, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι επίμαχες αναρτήσεις και τα σχόλια που «έκαψαν» τους υποψηφίους, δεν είναι κάτι σπάνιο στην τοξική σούπα που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και πολλοί αισθάνονται ελεύθεροι να καταθέσουν την άποψή τους, ή αυτό που θεωρούν πως θα έπρεπε να είναι η άποψή τους, αποσυνδέοντάς την από τον πραγματικό κόσμο, όσο αφορά τις συνέπειες όχι μόνο στους ίδιους (άλλωστε, αυτοί τα έγραψαν, αυτοί και θα τα λουστούν) αλλά κυρίως στους άλλους.

Από την άλλη όμως, για να κάνουμε τους δικηγόρους του διαβόλου, ίσως αναρτήσεις σαν και αυτές να αποτελούν ευκαιρία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αντιλήψεις και προκαταλήψεις, που μπορεί, αν δημιουργήσουμε μια αστυνομία ηθικής, να μην εκφράζονται, αλλά να παραμένουν σταθερές και να διαιωνίζονται, ή να εκφράζονται «κωδικοποιημένες».

Δυστυχώς αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για το οποίο σίγουρα εμείς δεν γνωρίζουμε την λύση, και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει λυθεί πουθενά στον όλο πιο δικτυωμένο, και παραδόξως συνεχώς πιο απομονωμένο κόσμο μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.