Τα Αναπτυξιακα εργαστηρια στη Ροδοπη (ξανα)ρχονται

Της έκδοσης

Πριν από ενάμιση χρόνο, η Περιφέρεια ΑΜΘ είχε προσπαθήσει να προωθήσει την υλοποίηση ενός προγράμματος Αναπτυξιακών εργαστηρίων στη Ροδόπη, τα οποία ευελπιστούσε πως θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μηχανισμού ανάδειξης, προώθησης και στήριξης αναπτυξιακών προτάσεων για την Π.Ε. Ροδόπης.

Όπως είναι προφανές, τα εργαστήρια αυτά δεν προχώρησαν (θα το καταλαβαίναμε αν είχαν γίνει από την ανάπτυξη), λόγω πανδημίας, αλλά μην ανησυχείτε όσοι αγχώνεστε για την πρόοδο της περιοχής γιατί αυτά θα προχωρήσουν μέσα στο 2023 (πιθανότατα).

Να θυμίσουμε πως σκοπός των εργαστηρίων είναι η «δημιουργία κοινών συνισταμένων και αξόνων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων σε θέματα ανάπτυξης της Ροδόπης που μπορούν να αποτελέσουν υλοποιήσιμες προτάσεις» και να γίνει η Ροδόπη πρότυπο μοντέλο ολοκληρωμένης και συντονισμένης λειτουργίας και ανάπτυξης.

Πριν γίνουν όμως όλα αυτά, θα υπάρξει ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, θα συγκεντρωθούν στοιχεία και απόψεις, θα γίνουν θεματικά εργαστήρια επικοινωνίας σε έξι τουλάχιστον θεματικές ενότητες, ειδικές ιστοσελίδες, επιμορφώσεις, και άλλα πολλά, και όλα αυτά στην χαμηλή τιμή των 25.000 ευρώ.

Πού να το φανταζόταν κανείς, πως αυτό που χρειαζόταν για την αλλαγή όλου του αναπτυξιακού μοντέλου της Ροδόπης ήταν μόνο 25.000 ευρώ, (με ΦΠΑ). Θα μπορούσαμε να τα είχαμε φτιάξει όλα πολλές φορές μέχρι τώρα.

Ανυπομονούμε πάντως για τα αναπτυξιακά εργαστήρια και να παρακολουθήσουμε πώς θα προχωρήσουν στην ανάταξη της περιοχής μας. Εκτός βέβαια και αν είναι σαν τις τουριστικές συναντήσεις της ΠΑΜΘ, κλειστές στο κοινό, μην μας κλέψουν τις ιδέες οι ξένοι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.