Τα «αδεια χερια» του κ.Παπαντωνιου

Όσοι περίμεναν με αυξημένες προσδοκίες τον κ.Παπαντωνίου μάλλον απογοητεύτηκαν. Ο προσώρας Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ακόμη και να ήθελε δεν μπορούσε να δώσει τίποτε.

Άλλωστε σε ένα μήνα μάλλον θα μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο.

Έτσι ο εύστοχος χθεσινός πρώτος τίτλος του «Παρατηρητή» , «Μικρό καλάθι- Μεγάλη αγκαλιά», αποτύπωνε την πραγματικότητα. Με έμφαση άλλωστε ο κ.Παπαντωνίου θύμισε ότι η Θράκη πήρε γύρω στο 1,5 τρις από το Δεύτερο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Σημείωσε μάλιστα και τα προσδoκώμενα από το Γ.Κ.Π.Σ.

Για λόγους ευγένειας μάλλον ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεν υπενθύμισε την προφανή ανικανότητα των εδώ παραγόντων να συντάξουν μελέτες αξιοπρεπείς. Για λόγους αβροφροσύνης προς τις τράπεζες που «χειμάζονται», δεν επανέλαβε την δέσμευσή του για τα πανωτόκια. Φαίνεται ότι το σκέφτηκε καλύτερα και αποφάσισε ότι το Δημόσιο οφείλει να στηρίξει τις Τράπεζες στις δύσκολες ημέρες που περνούν.

Πληροφορήθηκε και τα προβλήματα του Δημοκριτείου.

Ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας πληροφορήθηκε τα οικονομικά προβλήματα.

Αλλά και εκεί παρέπεμψε στο αρμόδιο Υπουργείο δεδομένου ότι εκεί κατευθύνει τις πιστώσεις. Πάντως το συναρπαστικό γεγονός είναι ότι ο κ.Ππαντωνίου πληροφορήθηκε τα προβλήματα.

Ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή να γίνει Υπουργός Παιδείας. Με λίγα λόγια η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών ήταν μια πολύ αποδοτική επίσκεψη.

Εχέφρονες Παρατηρητές ψάχνουν να βρουν τον σκοπό ή την αιτία της επίσκεψης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.