Συνεχιζουν ακαθεκτοι οι επιτηδειοι τις απατες στην Κομοτηνη

Της έκδοσης

Έχουμε καταγράψει πολλές φορές τις απάτες που γίνονται, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω του διαδικτύου, και στην περιοχή μας, με επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν δεδομένα καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών, αφαιρώντας από αυτούς σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μάλιστα υπάρχουν φορές που χρησιμοποιούν και υπαρκτά πρόσωπα και επιχειρήσεις, για να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους για την ειλικρίνειά τους. Αυτό συνέβη σε αναγνώστη μας, επαγγελματία και υγειονομικό, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης, ενημερώθηκε πως κάποιος, προσποιούμενος τον ίδιο, έπαιρνε τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας την διεύθυνση και το ονοματεπώνυμό του, προς καταστήματα της Κομοτηνής αποσκοπώντας να αποσπάσει δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και καρτών.

Θορυβημένος, κατήγγειλε το γεγονός στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, και προειδοποίησε όσους μπορούσε για το γεγονός, ώστε να μην πέσουν θύματα των επιτήδειων αυτών, που είναι πιθανό πως ήρθαν σε επαφή με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες επιχειρήσεις, μιας και αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν.

Μάλιστα αν υπάρξει κάποιο φαινόμενο απάτης, η εμπλοκή του ονόματός του, σημαίνει ότι θα είναι και αυτός μάρτυρας στην όλη υπόθεση.

Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο, με την αστυνομία να έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δεν έχει μόνο οικονομικές συνέπειες για τα θύματά του. Και φαίνεται πως ο μόνος τρόπος προστασίας, είναι να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με όλα τα στοιχεία μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αγνώστους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.