Στυλιανιδης για Φραγμα Κομψατου: «Η μαχη ειναι ακομα ανοιχτη»

Της Έκδοσης

Η ανακοίνωση του έργου άρδευσης στον κάμπο της Ξάνθης από τα νερά του Νέστου, προϋπολογισμού 203 εκ. ευρώ δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει το Φράγμα του Κομψάτου ξεκαθάρισε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Ράδιο Παρατηρητής».

Ερωτηθείς επί του θέματος, με την αφορμή της ανακοίνωσης της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»  που έκανε λόγο για απόρριψη μετ’ επαίνων του φράγματος του Κομψάτου «ως έργο φαραωνικό» ο κ. Στυλιανίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η «μάχη είναι ανοιχτή και οι πιέσεις γίνονται προς όλα τα επίπεδα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά τη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο της άρδευσης του Νέστου «ήταν ένα σκαλοπάτι πιο μπροστά» αναφερόμενος στην ωριμότητα του, για να επισημάνει πως «το ότι αυτό ανακοινώθηκε δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει το Φράγμα του Κομψάτου».

Σημείωσε δε πως και ο επικεφαλής της παράταξης κ.Κώστας Κατσιμίγας έχει συμβάλλει τα μέγιστα και από την θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο παρελθόν για την υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή το στοίχημα για το φράγμα του Κομψάτου είναι με τον χρόνο και την χρηματοδότηση, γεγονός που επισημαίνει και η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» στην ανακοίνωσή της.

«Το καλό είναι ότι υπάρχει διακομματική στήριξη και αντιλαμβάνεστε πως αν μια παράταξη πρόβαλε περιβαλλοντικούς ή άλλους λόγους τότε θα αντιμετωπίζαμε πολλούς κινδύνους. Προς το παρών οι μόνες ενστάσεις αφορούσαν στην παλιά σύνθεση του Διαχειριστικού Φορέα της Βιστωνίδας, που όμως έχω την αίσθηση ότι και αυτές κάμπτονται» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε σαφές ότι κρατάει «χαμηλούς τόνους» καθώς «η περιοχή έχει βαρεθεί από το ’61 έως και σήμερα να ακούει για το φράγμα χωρίς να γίνεται» για να επισημάνει επίσης πως «έχουμε κάνει πολλά βήματα, ολοκληρώσαμε την μελέτη του έργου, προσπαθήσαμε να το προεντάξουμε και έχουμε ασκήσει τις μέγιστες πολιτικές πιέσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.