Στοχος η παραμονη στην εξουσια

Η χτεσινή διαδικασία στη Βουλή με την οποία ουσιαστικά αποφασίστηκε η παραγραφή των όποιων ποινικών ευθυνών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της Siemens, είναι η πιο σοβαρή από όλες, δεδομένου βέβαια και του εύρους της υπόθεσης αλλά και του γεγονότος ότι η Siemens έχει παραδεχτεί ότι λάδωνε τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει τις επιλογές της και οι επιλογές αυτές έχουν να κάνουν με την με κάθε τρόπο παραμονή στην εξουσία. Αυτός είναι ο στόχος και το ζητούμενο από τον κ. Καραμανλή, την κυβέρνησή του και το κόμμα του. Η παραμονή στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο ίδιος Πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής εμφανιζόταν άτεγκτος και αυστηρός όταν είχε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σήμερα διαφοροποιείται απολύτως προκειμένου να μη χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι οριακή και να μην πάψει να είναι κυβέρνηση και Πρωθυπουργός.

Όλα αυτά που συμβαίνουν προβληματίζουν τους πολίτες. Δικαίως έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να συζητείται ευρέως το θέμα της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο υπέρτατος νόμος του κράτους με βάση τον οποίο λειτουργεί το πολίτευμα και η δημοκρατία είναι το Σύνταγμα.

Για να αλλάξει όμως ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Μήπως τελικά αυτό βολεύει κάποιους;


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.