Στο δρομο παλι οι αγροτες

Στο δρόμο βγάζει και πάλι τους αγρότες η συρρίκνωση του εισοδήματός τους, οι εξευτελιστικές τιμές, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που τους εξοντώνει.

Το 2006 ήταν μια δύσκολη και καταστρεπτική χρονιά για τους αγρότες. Σύμφωνα με τον αγροτικό κόσμο τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, τα αποτελέσματα είναι δραματικά. Δυναμικές καλλιέργειες εξαφανίζονται. Μέσα σε μια χρονιά μόνο η παραγωγή καπνού μειώθηκε κατά 77% και είναι πλέον μετρημένοι στα δάχτυλα οι καπνοπαραγωγοί Η τευτλοκαλλιέργεια βαίνει προς εξαφάνιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα και θα έχει διαρκώς ένα μέτωπο ανοιχτό όσο δεν θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αγροτική μεταρρύθμιση, δεν προωθεί τις βιολογικές καλλιέργειες, τις καλλιέργειες ενεργειακών φυτών, καθώς και την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και την επιχειρηματική οργάνωση της παραγωγής.

Στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς και η επιδότηση δεν λύνει το πρόβλημα. Δίνει, όμως, τα χρονικά περιθώρια να αλλάξει η ελληνική γεωργία, να αλλάξουν οι Έλληνες αγρότες, οι οποίοι οφείλουν με τις κινητοποιήσεις τους να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για τη μεταρρύθμιση της γεωργίας, να διεκδικήσουν επιστημονική και κάθε άλλη βοήθεια για αλλαγή καλλιεργειών και επιχειρηματική οργάνωση, γιατί αν περιμένουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες τέτοιας εμβέλειας μόνο απογοήτευση θα εισπράξουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.