Στις 7 Ιουλιου, αξιολογωντας πολιτικες και πολιτικους να αποφασισουμε για τη ζωη και το μελλον μας

Tης Μαγδαληνής(Μάγδας) Τσιουμάκα-Τσατσαρίδου, Υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Ροδόπης

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015 βρήκε χρέος μη διαχειρίσιμο. Παρ΄ όλη τη σκληρή διαπραγμάτευση και τις συγκρούσεις με τους δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο. Ωστόσο οι δανειστές είχαν ήδη δημιουργήσει και δρομολογήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον που απέκλειε οποιαδήποτε άλλη λύση, παρ’ όλη τη διάθεση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015. Τρία χρόνια αργότερα τον Αύγουστο του 2018, η έξοδος από το πρόγραμμα του μνημονίου έγινε πραγματικότητα με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα χρόνια μεταξύ 2010 έως 2014 μπήκε λουκέτο σε 1.000.000 επιχειρήσεις και έγινε η μεγάλη λεηλασία στα εισοδήματα, με φόρους που έφθασαν στο 83%. Συγχρόνως στο ίδιο χρονικό διάστημα 800.000 συμπολίτες μας πέρασαν από τη μεσαία λεγόμενη τάξη στην κατώτερη και όσοι απέμειναν έχασαν το 35,5% της αγοραστικής αξίας των εισοδημάτων τους. Απέναντι λοιπόν σ’ αυτή την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στοχευμένα και μεροληπτικά μέτρα που πήρε εξαρχής για τους περισσότερο φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, η κοινωνία της χώρας κρατήθηκε όρθια και κυρίως τα πιο ευάλωτα στρώματα που είχαν φθάσει στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής.
 
Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν αναφέρεται πώς θα προστατευθούν κοινωνικά οι ασθενέστεροι, ενώ αναφέρεται ρητά η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα ασφάλισης. Αντίθετα με τη Ν.Δ. στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προέχει η κάλυψη όλων των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτό ήδη έγινε πράξη με τη λειτουργία νέων δημόσιων δομών υγείας (ΤΟΜΥ), με την ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία 2.500.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας, με την ενίσχυση της σχολικής αλλά και της κατ’ οίκον φροντίδας, με την πρόσληψη εντός του 2019 των 2500 γιατρών και νοσηλευτών (ήδη οι 1000 θέσεις έχουν προκηρυχθεί) ενώ με το σύστημα 1 πρόσληψη προς 1 αποχώρηση, οι προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα φθάσουν τις 10.000 συνολικά εντός τετραετίας. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και σχεδιάζει, την αύξηση της δωρεάν κάλυψης περισσότερων περιπτώσεων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων, από τα Δημόσια ιατρικά εργαστήρια.
 
Ο κηρυγμένος πόλεμος κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τα συστημικά ΜΜΕ και τα social media των συμφερόντων και των elite, η διαρροή ψευδών ειδήσεων (fake news) καθώς και το δόγμα της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ για «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, διαμορφώνουν πλέον έναν αποκλειστικό και κοινό αντιπολιτευτικό λόγο. Όλα τα υπόλοιπα χάνονται μέσα στη λυσσαλέα προσπάθεια για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών όμως με το πρόγραμμά του. Αυτό που νομοθέτησε τα 4 χρόνια διακυβέρνησης και αυτό με το οποίο δεσμεύεται εφόσον οι πολίτες του δώσουν τη δυνατότητα. Ας θυμίσουμε κάποια από αυτά που νομοθετήθηκαν στον πυκνό χρόνο των 4 ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν την εργασία, τους μισθούς και τις συντάξεις. Τι έγινε λοιπόν:
 

  1. Νομοθέτηση αύξησης κατώτατου μισθού και κατάργησης του υποκατώτατου
  2. Κατάργηση του νόμου περί μείωσης των συντάξεων
  3. Νομοθέτηση του δώρου στους συνταξιούχους ως μόνιμο μέτρο
  4. Νομοθέτηση επαναφοράς συλλογικών συμβάσεων εργασίας
  5. Κατάργηση του νόμου περί επιστράτευσης των απεργών
  6. Ανασύσταση, ενίσχυση και δραστηριοποίηση του ΣΕΠΕ, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανασφάλιστη εργασία από το 20% στο 8%
  7. Νομοθέτηση της επίκλησης του «βάσιμου λόγου» ως προϋπόθεση απόλυσης εργαζόμενου
  8. Μείωση της ανεργίας κατά 9% σε σχέση με το 2014 και κατά 24% ως προς την ανεργία των νέων
  9. Εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας 380.000 από την αρχή του 2015
  10. Επέκταση 20 κλαδικών συμβάσεων εργασίας από τον Αύγουστο του 2018 με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι όροι αμοιβής 300.000 εργαζομένων
  11. Μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων Βαρέων & Ανθυγιεινών με αποτέλεσμα να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν οι ασφαλισμένοι οι υπαγόμενοι σ΄αυτό το καθεστώς

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, που αξιολογώντας πολιτικές και πολιτικούς θα αποφασίσουν για τη ζωή και το μέλλον τους. Μέχρι την 7η Ιουλίου θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κυβερνηθούμε από πολιτικούς και πολιτικά σχήματα που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, αν θέλουμε να ξαναγυρίσει η χώρα στη διαφθορά και στη διαπλοκή, αν θέλουμε να γίνουμε η χώρα των offshore εξωχώριων «παραδείσων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.