Στην ιδια μελετη θεατες

Της έκδοσης

Στην επικαιροποίηση της μελέτης, που όπως τόνισε προέρχεται από το 1974 και δεν τελείωσε ποτέ, θέλει να προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ για το φράγμα Ιάσμου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

Βέβαια θα πρέπει να ομολογήσουμε πως έκτοτε, έχουν γίνει και άλλες μελέτες, με οριστική μελέτη για το φράγμα να υποβάλλεται το 2010 στο ΥΠΑΑΤ (με την Περιφέρεια ΑΜΘ να εγκρίνει τις Περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής το 2014), όμως η τελική έγκριση των Περιβαλλοντικών από πλευράς υπουργείου δεν δόθηκε ποτέ, μιας και φαινόταν να «κολλάει» στη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας.

Φυσικά σημασία δεν έχουν τόσο οι μελέτες, αλλά να προχωρήσει το Φράγμα, ή τουλάχιστον να γνωρίζουμε που πηγαίνουμε όσο αφορά τη διαχείριση των υδάτων στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ροδόπη την οποία αφορά το συγκεκριμένο έργο.

Άλλωστε υπάρχουν φορείς που είχαν και συνεχίζουν να εκφράζουν επιφυλάξεις για το φράγμα, τόσο όσο αφορά την Βιστωνίδα, όσο και για την περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί.

Ο κ. Τοψίδης πάντως ανέφερε πως σύντομα θα έχουμε νεότερα για το θέμα, οπότε και εμείς αναμένουμε. Άλλωστε τόσα χρόνια, συνηθίσαμε πια…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.