Στην Αθηνα για το θεμα του Μεγαρου Μουσικης Κομοτηνης ο Περιφερειαρχης

Της έκδοσης

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, και η σύμβαση με την Εθνική Λυρική Σκηνή θα απασχολήσουν τον νέο Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, στην επίσκεψή του στην Αθήνα μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο κ. Τοψίδης θα έχει συναντήσεις σε μια σειρά από υπουργεία για θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ, και ανάμεσα σε αυτά αναμένεται να είναι και το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ήταν ένας από τους συμβαλλόμενους για την σύμβαση με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, με στόχο αφενός την ενίσχυση των τεχνικών υποδομών και του προσωπικού, ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός και το κοινωνικό έργο.

Όμως όπως ανέφερε πρόσφατα και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στον ΠτΘ, η σύμβαση αυτή δεν έχει υπογραφεί, με το υπουργείο να «δείχνει» την Περιφέρεια για την καθυστέρηση.

Όλα αυτά ελπίζει πως θα ξεκαθαριστούν στην κάθοδό του στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης, που φαίνεται προς το παρόν να αναλαμβάνει προσωπικά το θέμα του Μεγάρου, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πέρα από τη λειτουργία του, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο χώρο, μιας και η φθορά που είναι φυσικό να υπάρχει με το χρόνο, και με τη χρήση, σε κάποια φάση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, μαζί με τα μεγαλύτερα ζητήματα της στελέχωσης με προσωπικό και του εξοπλισμού, ώστε να εκπληρώσει πραγματικά την αποστολή του.

Πολύ φοβόμαστε, με τον κίνδυνο να ακουγόμαστε σαν σπασμένο γραμμόφωνο, ότι μοναδικός τρόπος να δοθεί οριστική λύση είναι η δημιουργία Οργανισμού του Μεγάρου, κάτι το οποίο η σημερινή διοικούσα παράταξη, όταν ήταν αντιπολίτευση, φαίνεται να συμμεριζόταν.

Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τις δυσκολίες, οι οποίες είναι πολλές, όμως αν δεν ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, είναι σίγουρο πως κανένας δεν θα τις κάνει για εμάς. Και αν δεν φροντίσουμε να είναι πραγματικά βιώσιμο το Μέγαρο, και ιδανικά αυτοχρηματοδοτούμενο, (αν και σε αυτή τη χώρα το ιδανικό είναι συνώνυμο του ανέφικτου) τότε θα δούμε αυτή τη δυστοκία να συνεχίζεται, ανεξάρτητα από παρατάξεις και διοικήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.