Στη χωρα μας δεν υπαρχουν πολιτικες ειδησεις

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν πολιτικές ειδήσεις; Αν κάποιος παρακολουθήσει τα βραδινά δελτία ειδήσεων θα καταλάβει ότι δεν υπάρχουν.

Αν λοιπόν κάποιος παρακολουθεί τα κανάλια τις τελευταίες ημέρες θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι σοβαρά θέματα μπήκαν στο περιθώριο. Θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας αλλά και στο μέλλον μας έμειναν εκτός του δελτίου για μια υπόθεση που κανείς δεν αμφισβητεί ότι έπρεπε να σχολιασθεί αλλά σε χρονικά περιθώρια και με τον τρόπο που της αρμόζει.

Εν αντιθέσει οι συστάσεις της Κομισιόν για την οικονομία της χώρας και οι προειδοποιήσεις της έμειναν στο περιθώριο. Όπως στο περιθώριο μπήκε και η έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας που αφορούσε στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τον άκρατο δανεισμό και το ασφαλιστικό.

Θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί σε πολλά παραδείγματα. Αυτά και μόνον όμως τα δύο αποδεικνύουν τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην τηλεόραση. Σημαντικές πολιτικές ειδήσεις πετιούνται στα σκουπίδια για χάρη της τηλεθέασης.

Πόσες πιθανότητες έχει συνεπώς ο τηλεθεατής να διαμορφώσει μια στοιχειώδη, έστω, άποψη για την πολιτική της χώρας του; Ελάχιστες έως καθόλου.

Και αυτό γίνεται καθημερινώς… Και βέβαια δεν ιδρώνει το αφτί κανενός…

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.