Σωστη ενημερωση

Η γρίπη των πτηνών είναι πλέον δίπλα μας, μέσα στο σπίτι μας και εκείνο που προέχει είναι το τι πρέπει να κάνουμε όλοι. Πολίτες και φορείς.

Οι φορείς πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των πολιτών. Οι πολίτες θα πρέπει να εφαρμόζουν συστηματικά τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μόλυνσης από αποδημητικά ή άγρια πτηνά. Ειδικότερα στις αγροτικές περιοχές όπου εκτρέφονται κοτόπουλα.

Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πανικός προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από το ίδιο το γεγονός. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν δυναμικούς τομείς της οικονομίας.

Αν στις τωρινές συνθήκες δεν επικρατήσει ψυχραιμία, αν μια αντίδραση πανικού βουλιάξει την πτηνοτροφία, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, των ειδικών και της κοινής λογικής πως δεν διατρέχουν κίνδυνο οι καταναλωτές, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές.

Και βέβαια μετά από μερικές εβδομάδες, όταν ο ιός θα αποτελεί παρελθόν, η οικονομική ζωή να προσπαθεί ακόμη να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.