Σωσιβιο ζητα τωρα η κυβερνηση

Σωσίβιο αναζητεί τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να επιμερίσει το πολιτικό κόστος των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν τα επόμενα χρόνια για να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

Xθες, ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών μιλώντας στη Bουλή δήλωσε ευθέως ότι για την προώθηση «μερικών δύσκολων μεταρρυθμίσεων» θα απαιτηθεί «πολύ ευρύτερη κοινωνική συναίνεση από αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει μία κυβέρνηση». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Αλογοσκούφης έχει απόλυτο δίκιο. Μόνο που η κυβέρνηση επί 12 μήνες καλλιεργούσε τη θεωρία της καμένης γης, δεν προωθούσε καμιά διαρθρωτική μεταρρύθμιση και, τελικά, απαξίωσε την ελληνική οικονομία με την «απογραφή». Tώρα, αιφνιδίως, εμφανίζεται υπέρμαχος της πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης.

Φαίνεται, ότι ήρθε η ώρα της προσγείωσης στην πραγματικότητα και ο υπουργός Οικονομίας ζητεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλουν για την αντιμετώπιση των κρίσιμων και πιεστικών προβλημάτων. Το αν οι προθέσεις του κ. Αλογοσκούφη και της κυβέρνησης είναι ειλικρινείς και οι δηλώσεις αυτές σηματοδοτούν μία αλλαγή πολιτικής θα το διαπιστώσουμε στο άμεσο μέλλον. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι ένας ακόμη ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός με στόχο πολιτικά οφέλη.

Επειδή όμως δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χαμένου χρόνου, η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει πραγματικά την αγορά και την κοινωνία για τη σοβαρότητα με την οποία θα χειριστεί στο εξής τα κρίσιμα θέματα για το μέλλον της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.