SOS εκπεμπει η ελληνικη οικονομια

Δυσμενέστατες οι προβλέψεις που διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την πορεία της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και γενικότερα για την οικονομία της χώρας. Εάν αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν η ελληνική οικονομία μετά από πολλά χρόνια εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε παταγωδώς να περικόψει τις δαπάνες και να συγκρατήσει το έλλειμμα με αποτέλεσμα να εκραγεί ο δανεισμός με υψηλό κόστος και ως εκ τούτου να εκτιναχθεί και το δημόσιο χρέος.

Στην έκθεση της Επιτροπής όμως άσχημα είναι τα νέα και για την ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει φέτος θα διαμορφωθεί αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης κατά 0,9% που σημαίνει ότι θα χαθούν πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αποκαλυπτικά. Εξάλλου ο ίδιος ο υπουργός παραδέχεται ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα αυτό όμως θα γίνει μετά τον Ιούνιο.

Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που οξύνει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Κυρίως η αναποτελεσματικότητα και η ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτή που την οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.

Εκείνο που απατείται είναι να ληφθούν μέτρα δραστικά και όχι σαν αυτά που προτείνει κάθε φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει πλέον εκ των προτέρων τι μέτρα θα ζητήσει η Ευρώπη. Η ελληνική οικονομία όμως απαιτεί ισχυρά κίνητρα για να σωθεί και όχι ημίμετρα. Γιατί αυτά που προτείνει η Ευρώπη είναι ημίμετρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.