SOS απο την Ευρωπαικη Επιτροπη

Εννέα SOS την ημέρα για τους κινδύνους που παραμονεύουν στο πιάτο μας εκπέμπει η Eυρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίoι καταναλωτές «βομβαρδίζονται» καθημερινά από επικίνδυνα τρόφιμα. Μόνο σε έναν χρόνο η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία εξέπεμψε 3.158 σήματα κινδύνου για ισάριθμες διατροφικές απειλές από τρόφιμα που κυκλοφορούν στα κράτη-μέλη της EE και επομένως και στην Ελλάδα. Το πρόβλημα πλέον έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το 2005 τα σήματα που έφτασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν κατά 22% περισσότερα σε σχέση με το 2004. Το συμπέρασμα που αβίαστα εξάγεται είναι ότι οι μηχανισμοί ελέγχου δεν είναι όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε ή ότι η διοχέτευση στις ευρωπαϊκές χώρες ακατάλληλων τροφίμων έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μπορεί το πρόβλημα να είναι πανευρωπαϊκό αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κάθε μία χώρα από τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένη να οργανώσει τη δική της άμυνα με τον καλύτερο τρόπο.

Και αυτό βέβαια ισχύει ιδιαίτερα για τη χώρα μας, όπου είναι γνωστό ότι οι σχετικές υπηρεσίες έχουν επανειλημμένα αποδειχθεί ανεπαρκείς να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες. Απαίτηση των πολιτών είναι οι πολλές και επαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.