Σκωτσεζικο ντους

Της Έκδοσης

Το ότι ο κόσμος, όλοι μας, έχουμε κουραστεί κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο από την «συμβίωση» με τον κορωνοϊό είναι δεδομένο. Δεδομένο και εύκολα κατανοητό. Το ακούμε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, το αντιλαμβανόμαστε από την ανάγκη του κόσμου, να βγει από τα σπίτια του έστω και για λίγα λεπτά, που οδηγεί στις εικόνες που καθημερινά βλέπουμε, και στην περιοχή μας, και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως εικόνες «ανυπακοής» στα μέτρα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις της καθημερινότητάς μας.

Και η αλήθεια είναι ότι και τα νέα δεν βοηθούν, υπό την έννοια, ότι επί καθημερινής βάσεως, τα «ευχάριστα» νέα όπως αυτό της έγκρισης των εμβολίων και της έλευσής τους και στην χώρα μας σε λιγότερο από μία εβδομάδα ή οι αριθμοί των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων, εναλλάσσονται μέσα σε λίγα λεπτά με νέα «άσχημα» όπως η νέα μετάλλαξη και πιο «μεταδοτική» του ιού στην Βρετανία και σε λοιπές χώρες της Ε.Ε. ή ακόμα περισσότερο στα νέα του θανάτου αγαπημένων συμπολιτών και συνανθρώπων μας.

Σαν άλλο «σκωτσέζικο ντους» στα συναισθήματά και τον ψυχικό μας κόσμο, όπου η εναλλαγή χαράς και αισιοδοξίας με την θλίψη και την απαισιοδοξία είναι πλέον ζήτημα λεπτών και συνεχής καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου.

Και θα μας πείτε και οι αναγνώστες «μα εσείς “ορίζετε” την επικαιρότητα» ως τα καθ’ ύλην αρμόδια για την επικοινώνηση των νέων όργανα, και θα σας πούμε και εμείς οι δημοσιογραφούντες «ό,τι ναι μεν αλλά» διότι η ενημέρωση οφείλει να είναι σφαιρική και σε καμία των περιπτώσεων μονόπλευρη.

Άρα πως να «επιλέξουμε» να μην μιλήσουμε για τα «θύματα», για τα μέτρα, για τα κρούσματα, πως να «επιλέξουμε» να μην μιλήσουμε για τα «χαρμόσυνά»;

«Γαϊτανάκι» τα συναισθήματα των πολιτών, όλων, συμπεριλαμβανομένων και ημών που καλούμαστε να τα μεταφέρουμε, με την ελπίδα, να σταματήσουμε άμεσα να γράφουμε για τις απώλειες και να δημοσιεύσουμε τα ψηφίσματα για το «φευγιό» ανθρώπων αγαπημένων, ακόμα και αν προσωπικά δεν τους γνωρίζουμε.
Με την ελπίδα η επικείμενη «Γέννηση του Χριστού» να σηματοδοτήσει, τρόπον τινά, και την «αναγέννηση» της επικαιρότητας σε επίπεδα προ κορωνοϊού, τουλάχιστον ως προς την θεματολογία.


Πίνακας του Νίκου Εγγονόπουλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.