Σημερα οι (μερικες) ανακοινωσεις για το νεο διοικητικο σχημα του Δημου Κομοτηνης

Της Έκδοσης

Σήμερα αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των εκλεγμένων μας δημοτικών συμβούλων, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς για τους λοιπούς Δήμους της Ροδόπης οι ανακοινώσεις όπως έχουν δηλώσει οι επικεφαλής των παρατάξεων που αναλαμβάνουν την διοίκηση, θα πάνε από το νέο έτος.

Ο νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε χθες προσθήκες στο νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με δύο ακόμα «Ροδοπίτικες» προσθήκες, η πρώτη του Νίκου Ευκαρπίδη που αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή Περιφερειάρχη και η δεύτερη του Ριτβάν Χατζή Μεμέτ που αναλαμβάνει Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας. Με τις παρούσες προσθήκες το διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας, προς το παρών τουλάχιστον, φαίνεται πως ολοκληρώνεται.

Επιστρέφοντας στον Δήμο Κομοτηνής, αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα που θα αναλάβουν τις αντιδημαρχίες, πέραν των «αναγκαστικών» που συνεπάγονται οι καταργήσεις νομικών προσώπων όπως της ΔΚΕΠΠΑΚ και του ΚΕΜΕΑ.

Από το υφιστάμενο διοικητικό σχήμα μόλις μια αντιδημαρχία αναμένεται να παραμείνει ως έχει, ενώ αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στο πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Σχολείου, με την κ.Στογιαννίδου ωστόσο να αξιοποιείται σε θέση αντιδημαρχίας και δη με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και σκοπό.

Σε θέσεις αντιδημάρχων αναμένεται να δούμε και πρόσωπα που για πρώτη φορά εκλέχτηκαν, ενώ παραμένει ερωτηματικό το πόσο και με ποιόν τρόπο αναμένεται να αξιοποιηθούν στελέχη της διοικούσας παράταξης της «Κοινωνίας Πολιτών» που δεν εκλέχτηκαν μεν ωστόσο διαθέτουν όλα τα απαραίτητα ώστε να συνεισφέρουν τα μέγιστα για το καλό της πόλης. Γεγονός που άλλωστε αποτέλεσε και μετεκλογική «υπόσχεση» του δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Γκαράνη.

Και ενώ η ονοματολογία από χθες δίνει και παίρνει, οι πληροφορίες του ρεπορτάζ λένε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξουν αλλαγές επομένως υπομονή για τις επίσημες ανακοινώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.