Σημα κινδυνου απο τους μικρομεσαιους

Τον κώδωνα του κινδύνου χτύπησε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Λιούρτας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του φορέα. Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν, ενώ ανέφερε ότι και φέτος ένας μεγάλος αριθμός έκλεισε.

Είναι γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι έχουν πολλούς λόγους να ασφυκτιούν και κανέναν που να τους επιτρέπει να προσδοκούν βελτίωση της κατάστασής τους στο ορατό μέλλον. Όπως είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη πραγματικότητα δεν αφορά μόνο στους μικρομεσαίους αλλά όλη την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που βιώνεται καθημερινά. Όλοι βιώνουμε σήμερα μια οικονομική καχεξία, μια διάχυτη κοινωνικοοικονομική δυσπραγία και περιθωριοποίηση όλο και περισσότερων κοινωνικών ομάδων. Βιώνουμε σήμερα μια στασιμότητα και οικονομική ύφεση. Όποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η φτώχεια είναι ορατή, δεν ζουν σ’ αυτή την πραγματικότητα.

Η χρονιά που μας πέρασε όπως τόνισε ο κ. Λιούρτας χαρακτηρίστηκε από τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, την αποβιομηχάνιση με την αύξηση της ανεργίας αλλά και με τα ιδιαίτερα προβλήματα της αγροτιάς, με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων που επηρέασαν έντονα την αγορά της περιοχής.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ασφυκτιούν και εκπέμπουν σήμα κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, κανείς δεν τις ακούει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.