Σιγα μωρε, θα τα μαζεψουν

Της Έκδοσης

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν συχνά την πόλη μας, τους πολιτικούς της αλλά και αυτές τις σελίδες, είναι το θέμα της καθαριότητας: τι γίνεται, τι δεν γίνεται, τι πρέπει να γίνει, και τα συναφή.

Ίσως εξαιτίας του γεγονότος ότι γινόμαστε συνεχώς κοινωνοί αυτών των συζητήσεων, εκπλησσόμαστε συνεχώς από τις συμπεριφορές συμπολιτών μας, που θεωρούν πως οι κάδοι σκουπιδιών είναι για τα πάντα, και πολλές φορές έπιπλα, για τα οποία, να θυμίσουμε, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση προηγουμένως με την υπηρεσία καθαριότητας, και να αφεθούν στο πεζοδρόμιο το πρωί που θα περάσει το ειδικό όχημα για να τα μαζέψει.

Έτσι εκπλαγήκαμε αρκετά όταν είδαμε, σε κάδους μπροστά από την Τσανάκλειο, όχι απλά ένα ή δύο έπιπλα, αλλά ολόκληρη οικοσκευή: μερικά στρώματα, κρεβάτι, ντουλάπι, και μια σειρά από μικρότερα έπιπλα, λιαζόταν κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου.

Δεν ξέρουμε το σκεπτικό όσων τα άφησαν εκεί, πιθανότατα θα ήταν όμως κάτι σαν τον τίτλο του άρθρου, ή ότι θα έρθουν και θα τα πάρουν Ρομά (μια συνήθης κουβέντα).

Ίσως όμως το προσεγγίσαμε λάθος το θέμα. Ίσως θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες, που τουλάχιστον τα άφησαν δίπλα στα σκουπίδια, και όχι σε κανένα από τους αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους γύρω από την πόλη, ή ακόμα χειρότερα, σε κανένα ρέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.